Geoană, diplomat cu Ciolacu: Joc la altă ligă. Nu tratezi un fost coleg așa / Ce spune de mutarea prezidențialelor în septembrie

„Ceea ce este, într-un fel, oarecum ironic și neașteptat, este că în anul electoral prezidențial 2024, cu o miză atât vezi tot »

Mircea Geoană: Dacă voi candida, voi candida independent

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat într-un interviu difuzat marți seară de Antena 3 că își dorește să vezi tot »

Nimic fără Klaus Iohannis: Liderii coaliției au recunoscut că președintele a fost informat despre toate negocierile purtate!

Președintele României, Klaus Iohannis, a dat undă verde comasării alegerilor. Deși nu procesul nu face parte din prerogativele sale, șeful statului vezi tot »

Breaking | PSD și PNL au votat comasarea alegerilor și listele comune la europarlamentare

Conducerile PSD și PNL, întrunite în ședințe separate, au aprobat miercuri seara comasarea alegerilor europarlamentare cu alegerilor locale, pe 9 iunie, și alianța vezi tot »

Ciolacu și Ciucă s-au înțeles pe comasare: liste comune PSD-PNL în alegeri

Liderii coaliției au amânat ședința care ar fi trebuit să aibă loc, duminică, însă Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au vorbit la telefon și vezi tot »

 

Viitorul președinte al României! Paleologu, dezvăluiri despre alegerile prezidențiale din 2024: „Mircea Geoană susținut de PSD și PNL”

CONFERINTA EXTRAORDINARA - PSD BUCURESTI

Politologul Theodor Paleologu, fost candidat la alegerile prezidențiale, a transmis, duminică seară, la Prima News, într-o analiză privind turul 2 al alegerilor prezidențiale din 2024 ce  vor avea loc anul viitor, că în momentul de faţă, scenariul cel mai decent pentru viitorul președinte ar fi cu Mircea Geoană susţinut de PSD şi PNL, respingând ideea că Marcel Ciolacu și Diana Șoșoacă ar ajunge împreună în turul 2.

Mai mult, Paleologu a ţinut să precizeze că nu este un susţinător al lui Mircea Geoană, plasat în multe sondaje pe primul loc în intenţiile de vot, dar acesta este ”mai bun decât în 2009”.

”Geoană nu este nociv, nu este un om periculos, are alte defecte, dar nu e un toxic, nu e cianură. El e benign (…) E mai bun decât era în 2009”, a mai explicat Paleologu.

Politologul a transmis în cadrul interviului de la Prima News că PNL este ”anexa PSD”, chiar dacă la alegeri va ”pretinde că este independent”. Un candidat propriu al PNL la alegerile prezidenţiale nu va intra în turul doi, crede politologul, şi va face jocul PSD. Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă sunt ”interşanjabili”, dar Ciolacu este mai periculos, crede Paleologu, care afirmă, de asemenea, că un tur doi între Marcel Ciolacu şi Diana Şoşoacă ”sunt fantezii”, arată news.ro.

”PNL va pretinde că este independent, deşi toată lumea ştie că este o anexă a PSD-ului, şi va avea un candidat propriu tocmai pentru a face jocul PSD”, a declarat, duminică seară, la Prima News, politologul Theodor Paleologu.

Potrivit acestuia, un candidat propriu al PNL, de exemplu liderul Nicolae Ciucă, ”evident că nu intră în turul doi”.

”Candidatura lui Ciucă nu face decât jocul lui Ciolacu”, a afirmat politologul, precizând că Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu ”sunt interşanjabili”. ”Ciolacu este mai periculos prin demagogia lui. Ciucă e mai inofensiv. Ciolacu cred că este mai periculos”, a adăugat Theordor Paleologu.

De asemenea, Paelologu a comentat ultimele sondaje referitoare la intenţiile de vot pentru alegerile prezidenţiale, realizate de INSCOP la comanda News.ro, politologul a afirmat că un tur doi cu Marcel Ciolacu şi Diana Şoşoacă ”sunt fantezii”.

”Acesta ar fi în moment de faţă scenariul cel mai decent, cu Mircea Geoană susţinut de PSD şi PNL (…) Între Mircea Geoană şi Simion, evident că-l votez pe Mircea Geoană (…) Cioloş este inexistent, să fim serioşi. Drulă este inexistent”, a mai afirmat politologul.

Potrivit acestuia, plasarea Dianei Şoşoacă pe locul doi sau trei în sondaje este ”o comicărie”.

”Povestea cu Şoşoacă e o comicărie. Sigur că place unora, tocmai prin vulgaritatea ei extremă, prin agresivitatea ei fără limite, Place unora. Există un gust aproape pornografic, un filon pe care-l exploata şi Vadim Tudor (…) nu mă refer la sex, mă refer la un spectacol de o josnicie şi de o vulgaritate extremă, care unui om normal îi provoacă dezgust”, a mai spus acesta.

Întrebat despre George Simion, Theordor Paleologu a afirmat: ”Simion are în spate un partid care creşte şi vezi cum tot felul de lichele i se alătură. Lichelele în general au nas bun, sunt un indicator (…) o parte din Biserică susţine pe faţă acest partid extremist, din păcate”.

Adjunctul secretarului general al NATO Mircea Geoană se situează pe primul loc în intenţiile de vot la alegerile prezidenţiale, cu 26,2%, urmat de Marcel Ciolacu, Diana Şoşoacă, George Simion şi Nicolae Ciucă, relevă datele unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro.

Dacă Geoană nu candidează, primul loc îi revine lui Ciolacu, cu 27,4% din voturi, urmat de Şoşoacă, Simion şi Ciucă.

”Se observă faptul că Diana Şoşoacă şi George Simion concurează pe acelaşi segment de votanţi, ceea ce înseamnă că o creştere a unuia determină automat scăderea intenţiei de vot pentru celălalt”, afirmă directorul INSCOP Research, Remus Ştefureac.

Adrian Năstase, fost lider PSD, a analizat şansele lui Mircea Geoană la alegerile prezidenţiale 2024 într-un interviu la Marius Tucă Show. Năstase e de părere că Geaonă, în prezent secretar general adjunct al NATO, ar avea şanse să ocupe fotoliul de la Cotroceni doar dacă va fi susţinut de PSD.

„Are șanse în măsura în care va fi sprijinit de PSD. Este foarte greu pentru un independent. El poate că se gândește la modelul Macron, cu o astfel de mișcare. Este foarte greu. S-a mai confruntat cu problema votului în secții. În momentul în care nu ai echipe foarte puternice care să te sprijine, în fiecare secție de vot vor veni ceilalți și vor lua din voturile respective”, a declarat Năstase.

Adrian Năstase a vorbit şi despre vizita efectuată de Marcel Ciolacu în SUA.

„Ciolacu a mers în SUA și pentru a obține o binecuvântare. A fost însoțit de ambasadoare SUA. Eu am obținut binecuvântarea din partea unuia dintre centrele de putere (era președintele George H. W. Bush). Erau mai multe centre. Vom vedea din ce centru a obținut Ciolacu. În orice caz, el n-a obținut binecuvântare din partea ambasadorului”, a precizat fostul premier al României pentru Gândul.