Dezastru pentru Guvernul Orban: Românii îl consideră corupt şi incapabil să gestioneze economia

Cel mai recent sondaj realizat de Centrul de Sociologie Urbană şi Regională – CURS arată o percepţie negativă a românilor vezi tot »

Violeta Alexandru a fost HUIDUITĂ de un pensionar la o conferință de presă

Scandal la o conferință de presă susținută de ministrul Muncii, Violeta Alexandru, în sectorul 6 al Capitalei. Un pensionar a început vezi tot »

FESTIVITATEA DE ABSOLVIRE „Pentru ca toate au un inceput!”

Inceputul anului 2020 a adus in lume un virus care a schimbat radical desfasurarea normala a vietii de zi cu vezi tot »

Peste 75 milioane de euro din fonduri europene, accesate de Primăria Craiova pentru îmbunătățirea transportului public

Îmbunătățirea transportului public local şi reducerea emisiilor de dioxid de carbon reprezintă o prioritate pentru Primăria Craiova, fiind accesate, în vezi tot »

Ciolacu a răbufnit: ‘Combinatozaurii din Guvernul PNL nu protejează românii, ci industria păcănelelor!’

Guvernul Orban nu s-a lăsat până „nu a mai dat pe șest o tură de facilități fiscale pentru industria păcănelelor, vezi tot »

 

Viorica Dăncilă a anunțat că Guvernul este blocat: Suntem într-o situație fără precedent. Klaus Iohannis a încălcat deciziile CCR

dancila
Premierul Viorica Dăncilă a declarat miercuri, la sediul PSD, că prin lipsa unui răspuns din partea sefului statului cu privire la ministrii interimari propusi de Executiv dupa demisile celor 3 ministri ALDE de la Energie, Mediu si Relatia cu Parlamentul, activitatea Guvernului a ajuns intr-o situatie fara precedent:

  • „Este absolut incalificabil modul în care candidatul Iohannis se folosește de tribuna oficială a Administrației prezidențiale pentru a-și lansa mesajele de campanie. Miercurea trecută, refuza nejustificat numirea de miniștri în Guvernul României. O săptămână mai târziu, domnul Iohannis blochează din nou numirea miniștrilor interimari în Guvernul României, refuzând de data aceasta să dea vreun răspuns.
  • Suntem într-o situație fără precedent, o situație de confuzie și dezechilibru generată de comportamentul iresponsabil și egoist al președintelui.
  • Domnul președinte Iohannis are obsesia blocajelor. Continuă să încalce Constituţia şi legile statului, în total dispreţ faţă de interesele țării. Nu suntem pentru prima oară în această situaţie şi este evident că domnul Iohannis nu a înţeles şi nu înţelege ce se întâmplă după vacantarea unor posturi în guvern. 
  • Prin întârzierea numirii miniştrilor interimari pe posturile eliberate în urma demisiilor miniştrilor ALDE, Klaus Iohannis încalcă deciziile Curţii Constituţionale care consacră principiul cooperării și colaborării loiale între instituțiile publice”

Președintele Klaus Iohannis nu a anuntat daca accepta sau respinge ministrii interimari. Sedinta de Guvern de miercuri nu s-a mai tinut in asteptarea unui anunt al presedintelui.