Raluca Turcan, blocaj într-o conferință de presă: ‘Ăăă…care era a treia?’

Vicepremierul Raluca Turcan a ieșit în conferință de presă, începând declarația cu un blocaj. A uitat ce voia să spună. vezi tot »

Marcel Ciolacu, reacție după anunțul Guvernului Orban: ‘Eliminarea pensiilor speciale, un discurs electoral. PSD va propune impozitarea progresivă’

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, după ședința conducerii partidului, că desființarea pensiilor speciale reprezintă doar un vezi tot »

Marcel Ciolacu, anunț de ULTIMĂ ORĂ despre Congresul PSD

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, după ședința BPN al partidului, că până pe data de 29 vezi tot »

PSD pregătește atacul la Guvernul Orban: Declarațiile lui Marcel Ciolacu

Biroul Permanent provizoriu al PSD va decide cu privire la strategia pe care o vor urma parlamentarii social-democraţi la dezbaterea vezi tot »

Ședință la PSD – se va lua o decizie cu privire la Congresul de anul viitor

Biroul Permanent provizoriu al PSD va decide dacă va fi extraordinar sau ordinar Congresul partidului care urmează să fie organizat vezi tot »

 

Viorica Dăncilă a anunțat că Guvernul este blocat: Suntem într-o situație fără precedent. Klaus Iohannis a încălcat deciziile CCR

dancila
Premierul Viorica Dăncilă a declarat miercuri, la sediul PSD, că prin lipsa unui răspuns din partea sefului statului cu privire la ministrii interimari propusi de Executiv dupa demisile celor 3 ministri ALDE de la Energie, Mediu si Relatia cu Parlamentul, activitatea Guvernului a ajuns intr-o situatie fara precedent:

  • „Este absolut incalificabil modul în care candidatul Iohannis se folosește de tribuna oficială a Administrației prezidențiale pentru a-și lansa mesajele de campanie. Miercurea trecută, refuza nejustificat numirea de miniștri în Guvernul României. O săptămână mai târziu, domnul Iohannis blochează din nou numirea miniștrilor interimari în Guvernul României, refuzând de data aceasta să dea vreun răspuns.
  • Suntem într-o situație fără precedent, o situație de confuzie și dezechilibru generată de comportamentul iresponsabil și egoist al președintelui.
  • Domnul președinte Iohannis are obsesia blocajelor. Continuă să încalce Constituţia şi legile statului, în total dispreţ faţă de interesele țării. Nu suntem pentru prima oară în această situaţie şi este evident că domnul Iohannis nu a înţeles şi nu înţelege ce se întâmplă după vacantarea unor posturi în guvern. 
  • Prin întârzierea numirii miniştrilor interimari pe posturile eliberate în urma demisiilor miniştrilor ALDE, Klaus Iohannis încalcă deciziile Curţii Constituţionale care consacră principiul cooperării și colaborării loiale între instituțiile publice”

Președintele Klaus Iohannis nu a anuntat daca accepta sau respinge ministrii interimari. Sedinta de Guvern de miercuri nu s-a mai tinut in asteptarea unui anunt al presedintelui.