IMAGINI ȘOCANTE din Spitalul Matei Balș: ‘Pacienți pe holuri, în paturi de campanie, stau la oxigen, medicii nu apucă să bea un pahar cu apă’

Faptul că România abia mai poate face valului de pacienți de COVID-19 nu mai este de luni bune o noutate. vezi tot »

Reprezentantul României la OMS CALMEAZĂ spiritele ÎNCINSE: vaccinarea anticoronavirus NU poate avea reacții adverse

Orice vaccin trece printr-un proces de studii clinice, după care trece printr-un proces de autorizare și nu se poate pune problema că vezi tot »

Marcel Ciolacu face o declarație șocantă: ‘Decât să mă vaccinez înaintea mamei mele, mai bine fac COVID’

Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, a vorbit, marți seara, despre declarațiile lui Klaus Iohannis, care anunță că România va primi luna vezi tot »

Ion Prioteasa: „Alături de colegii din PSD, vom accelera dezvoltarea comunităților locale“

Le mulțumesc tuturor celor care mi-au acordat încrederea pentru ca, începând din anul 2004, timp de 4 mandate, să conduc, vezi tot »

Blocaj în Guvern! Violeta Alexandru s-ar fi izolat cu tot cu ștampila de la minister! Adrese oficiale zac pe birouri

Odată cu izolarea la domiciliu a ministrului Violeta Alexandru, ar exista un blocaj incredibil în cadrul Guvernului Orban. Cel puțin, vezi tot »

 

Viorica Dăncilă acuză presiuni interne și externe. Care este dorința premierului cu privire la extinderea UE

Viorica-Dancila

Viorica Dăncilă a declarat că vrea ca Balcanii de Vest să devină parte Uniunii Europene, precizând că România a susținut prioritar acest lucru, în perioada deținerii Președinției Consiliului UE. Premierul a adăugat că PSD are datoria politică și morală să fie solidar cu partidele de centru-stânga.

„Există presini interne și externe. În acest context, apetitul pentru extindere pare diminuat. Din punctul meu de vedere, proiectul UE e o promisiune către toate statele democratice, o promisiune care trebuie onorată. Referitor la poziția celor care spun că statele regiunii nu sunt pregătite pentru integrare, le reamintim că procesul de aderare este complex. Pe durata lui este esențial să folosim energia pozitivă. E în interesul nostru, ca social-democrați din această regiune, să susținem extinderea UE către Balcanii de Vest”, a afirmat Viorica Dăncilă, marți, în cadrul Forumului Național, de la Parlament.

„Eu consider că PSD din România are datoria politică și morală și întoarcă această solidaritate către prietenii partidelor de centru-stânga. Avem datoria să întărim cooperarea regională și să dăm semnalul către Bruxelles că proiectul extinderii trebuie să rămână o prioritate la nivelul UE”, a completat premierul.

Șeful Executivului a adăugat că un aspect pozitiv este integrarea în NATO a statelor din Balcanii de Vest.

„Așa cum a dovedit procesul extinderii UE din ultimele trei decenii, prosperitatea merge mână în mână cu securitatea, de aceea toate statele membre din Estul UE au mers către securitatea. Fiecare țară își are propria bunăstare și securitate și nicio putere nu are drept de veto în legătură cu acest lucru. România și PSD salută eforturile și rezultatele țărilor din Balcanii de Vest pentru integrarea NATO și consideră că acest a e răspunsul logic la riscurile de securitate din regiune. Opțiunea pro-NATO în regiunea noastră geografică e una corectă. Atât UE cât și NATO sunt forțe ale stabilității și prosperității. Dorința mea este ca Balcanii de Vest să devină parte a UE”, a explicat Dăncilă.

Președintele social-democraților a mai spus că Uniunea Europeană trebuie să fie în continuare deschisă aderării unor țări precum Republica Moldova și Georgia.

„Singura garanție a evoluției predictibile stabile și democratice a Balcanilor de Vest e integrarea europeană. Poarta UE trebuie să rămână în continuare deschisă pentru țări ca Republica Moldova și Georgia. Vă asigur că PSD, că România vor fi avocați permanenți și implicați în acest sens. Mesajul nostru va ajunge la Bruxelles”, a precizat Viorica Dăncilă.

Premierul a mai afirmat că numai prin unitate și implicare poate fi realizată aderarea la UE a Balcanilor de Vest.

„După cum știți, în cadrul președinției rotative extinderea, Balcanii de Vest, parteneriatul estic au reprezentat priorități. Cred că vocea noastră comună va fi mai puternic auzită de către Bruxelles, cred că procesul de extidendere trebuie susținut pe baza meritelor proprii. Vorbea Eugen Teodorovici de participarea la asistența tehnică dată de Comisia Europeană. Eu vă asigur că România va acorda asistență tuturor statelor care vor acest lucru. Vă asigur că vom vorbi despre progresele înregistrate de fiecare stat, de Republica Moldova și Georgia. Sunt convinsă că numai prin solidaritate putem să impulsionăm acest succes. Vă asigur de toată deschiderea și implicarea și acest pas a fost realizat la București și sunt convinsă că împrepună putem face pași siguri în direcția bună”, a conchis Dăncilă.

Forumul Regional organizat de PSD pe tema „Integrarea Balcanilor de Vest în Uniunea Europeană” are loc, marți, la Parlament. La eveniment au participat premierul Viorica Dăncilă, ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici, secretarul general al PSD Mihai Fifor, precum și liderul PES Sergei Stanishev.