Raluca Turcan, blocaj într-o conferință de presă: ‘Ăăă…care era a treia?’

Vicepremierul Raluca Turcan a ieșit în conferință de presă, începând declarația cu un blocaj. A uitat ce voia să spună. vezi tot »

Marcel Ciolacu, reacție după anunțul Guvernului Orban: ‘Eliminarea pensiilor speciale, un discurs electoral. PSD va propune impozitarea progresivă’

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, după ședința conducerii partidului, că desființarea pensiilor speciale reprezintă doar un vezi tot »

Marcel Ciolacu, anunț de ULTIMĂ ORĂ despre Congresul PSD

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, după ședința BPN al partidului, că până pe data de 29 vezi tot »

PSD pregătește atacul la Guvernul Orban: Declarațiile lui Marcel Ciolacu

Biroul Permanent provizoriu al PSD va decide cu privire la strategia pe care o vor urma parlamentarii social-democraţi la dezbaterea vezi tot »

Ședință la PSD – se va lua o decizie cu privire la Congresul de anul viitor

Biroul Permanent provizoriu al PSD va decide dacă va fi extraordinar sau ordinar Congresul partidului care urmează să fie organizat vezi tot »

 

Viorica Dăncilă, către pensionari: Mi-aș dori să îmi fiți aproape

dancila

Viorica Dăncilă transmite, de Ziua persoanelor vârstnice, că își dorește ca pensionarii să îi fie alături deoarece Guvernul este un partener de dialog și a menționat creșterile pensiilor din ultima perioadă. Premierul a mai spus că este regretabil că partidele nu au semnat Pactul pentru bunăstare.

„Mă adresez dumneavoastră cu tot respectul cuvenit generației părinților și bunicilor noștri, de a căror înțelepciune și echilibru societatea românească are nevoie mai mult decât oricând. Ați avut o contribuție esențială la definirea României de astăzi, aveți un cuvânt greu de spus pentru evoluția României de mâine. Dumneavoastră sunteți cei mai în măsură să ne îndrumați pe drumul corect, al echilibrului, unității și respectării valorilor morale. Vă datorăm recunoștință, dar și o viață demnă, decentă, lipsită de griji”, transmite Dăncilă, printr-un comunicat de presă.

Dăncilă a mai precizat că atunci când a fost preluată guvernarea, îmbunătățirea vieții românilor a fost o prioritate.

„Prin creșterea în mai multe etape a punctului de pensie, seniorii României au în prezent pensii mai mari în medie cu 55% față de acum trei ani. Dacă la finalul anului 2016 pensia medie era de 885 de lei, în prezent a ajuns la 1368 de lei. Am găsit resursele financiare necesare pentru a majora pensiile și vă asigur că există fonduri pentru a continua aceste creșteri, așa cum am promis”, spune premierul.

Premierul a menționat și plafonul modificat de la 1 septembrie astfel încât pensionarii să aibă medicamentele compensate în proporție de 90%.

„Am găsit resursele financiare necesare pentru a majora pensiile și vă asigur că există fonduri pentru a continua aceste creșteri, așa cum am promis. (…) Guvernul este determinat să pună în practică angajamentele asumate. Din respect față de români, am considerat necesar ca și ceilalți lideri politici să își ia angajamentul că nu vor tăia pensiile și salariile dacă vor veni la guvernare. Este regretabilă atitudinea partidelor de opoziție care au refuzat să semneze Pactul pentru bunăstarea românilor, dar mă bucură susținerea și sprijinul oamenilor, celor în a căror slujbă suntem. Mi-aș dori ca și dumneavoastră, pensionarii, să îmi fiți aproape, pentru că în Guvernul României aveți întotdeauna un partener de dialog”, mai spune premierul.

Mesajul a fost tranmis de Ziua internațională a persoanelor vârstnice, marcată anual în data de 1 octombrie.