Dezastru pentru Guvernul Orban: Românii îl consideră corupt şi incapabil să gestioneze economia

Cel mai recent sondaj realizat de Centrul de Sociologie Urbană şi Regională – CURS arată o percepţie negativă a românilor vezi tot »

Violeta Alexandru a fost HUIDUITĂ de un pensionar la o conferință de presă

Scandal la o conferință de presă susținută de ministrul Muncii, Violeta Alexandru, în sectorul 6 al Capitalei. Un pensionar a început vezi tot »

FESTIVITATEA DE ABSOLVIRE „Pentru ca toate au un inceput!”

Inceputul anului 2020 a adus in lume un virus care a schimbat radical desfasurarea normala a vietii de zi cu vezi tot »

Peste 75 milioane de euro din fonduri europene, accesate de Primăria Craiova pentru îmbunătățirea transportului public

Îmbunătățirea transportului public local şi reducerea emisiilor de dioxid de carbon reprezintă o prioritate pentru Primăria Craiova, fiind accesate, în vezi tot »

Ciolacu a răbufnit: ‘Combinatozaurii din Guvernul PNL nu protejează românii, ci industria păcănelelor!’

Guvernul Orban nu s-a lăsat până „nu a mai dat pe șest o tură de facilități fiscale pentru industria păcănelelor, vezi tot »

 

Viorica Dăncilă, date spectaculoase după 6 luni de guvernare: Veniturile bugetare sunt mai mari față de 2017

dancila

Premierul Viorica Dăncilă a prezentat, luni, bilanțul Executivului la șase luni de la guvernare, spunând că veniturile la buget în semestrul I al anului 2018 au fost de 132 miliarde lei, mai mari cu 12% comparativ cu aceeași perioadă a anului 2017, când veniturile au fost de 117,2 miliarde lei.

“Înaintea de a începe prezentarea bilanțului primelor șase luni, aș vrea să fac precizarea că din rațiuni de timp, mă voi referi la principalele măsuri. Total venituri bugetare 117,2 miliarde lei, în primul semestru al anului trecut, iar anul acesta sunt 132 de miliarde lei în semestrul I al anului 2018. Se vede că au fost 12% față de aceeași perioadă a anului trecut. Deci au intrat cu 15 miliarde în plus, față de primul semestru al anului trecut. Acest surplus a fost folosit pentru creșterile veniturilor populație, precum și creșterile”, a declarat prim-ministrul Viorica Dăncilă la Guvern, conform Mediafax.

Aceasta a adăugat că transferul contribuțiilor de la angajat la angajator s-a dovedit a fi o măsură bună.

“Transferul contribuților sociale de la angator la angajat un plus de 12,3 miliarde lei. Deci avem un plus de 36,8% față de anul trecut. Dacă vom cumula plusul de 12,3 miliarde cu minusul de 3,1 din impozitul pe venit, constatăm că avem un venit ]n plus la buget de 9 miliarde lei, fără ai deranja nici pe angajați, nici pe angajatori. Avem 3,1 miliarde lei care au rămas disponibili în bugetul de stat”, a explicat Dăncilă.

Premierul a vorbit și despre creșterea sumelor alocate de la Uniunea Europeană pentru România, spunând că acestea au crescut anul acesta cu 19,7% comparativ cu 2017. Dăncilă a mai precizat că investițiile publice au crescut cu 3 miliarde, lucru care dovedește că “investitorii nu se lasă impresionați de știrile false și alarmiste critice la adresa Guvernului”.

“Sumele de la UE. Am adăugat spre comparație și primul semestru pe 2016, pentru că tot am fost acuzați că nu atragem suficiente fonduri UE. Semestrul I 2016 – 0,68 miliarde lei, Semestrul I, 2017 – 5, 6 miliarde lei, și smestrul I 2018 – 6,8 miliarde lei. Avem o creștere de 19,7% față de anu trecut, dar o diferneță de zece ori mai mare față de primul semestru al lui 2016. Investițiile publice sunt de 9,1 miliarde lei în prima parte a acestui an, comparativ cu 6 miliarde lei, cât au fost în 2017. Graficul de față de ne arată cât de lipsite de temei au fost aceste critici. Investițiile străine directe ne arată că, din fericire, investitorii nu se lasă impresionați de știrile false și alarmiste critice la adresa Guvernului. Semestrul I 2016, 1, 33 miliarde euro, Semestru I 2017 – 1,93 miliarde euro, semestrul I 2018 – 2,21 miliarde euro.

Investiții străine directe au crescut cu 65,7%, într-un interval de trei ani. Acesta sunt de 2, 21 miliarde euro în perioada ianuarie-iunie 2018, de 1, 93 miliarde euro în ianuarie-iunie 2017 și de 1,33 miliarde euro în aceeași perioadă a anului 2016, potrivit graficului prezentat de Guvern.

Șeful Executivului a vorbit și despre șomaj, a cărui țintă este de a fi redus, până în 2020, sub 3%. De la începutul anului și până în iulie 2018 rata șomajului a ajuns la 3,48%, în decembrie 2017 fiind de 4,02%, iar în decembrie 2016 de 4,8%.

“Șomajul. Ținta noastră e să îl reduce până în 2020 sub 3%. Eu vă asigur că vom continua pe acest drum și vom direcționa ajutoarele sociale, astfel încât să îi stimulăm pe cei care vor să muncească și nu pe cei care vor să stea acasă. Acordăm o primă de angajare de 1.000 lei somerilor care se angajaează și lucrează cel puțin trei luni de zile. În contextual majoritării pensiilor la 1 iulie anul acesta, unii depășeau cu puțin pragul de 900 de lei. Astfel am crescut plafonul de la 900 la 990 de lei, deci cu 10%. Să nu uităm că atunci când am preluat guvernarea plafonul era doar de 700 de lei. Veniturile medicilor din România încep să fie comparabile cu ale celor din UE. Astfel vom opri exodul medicilor, dintre cei tineri, și avem semnale că mulți vor revină în țară”, a declarat Dăncilă.

Premierul Viorica Dăncilă a prezentat, luni, la Palatul Victoria bilanțul Executivului în primele șase luni de guvernare.