Leul se apreciază în fața euro! Francul elveţian, la cel mai înalt nivel din ultimii 4 ani

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat, luni, un curs de referinţă de 4,7231 lei/euro, în scădere cu 0,18% faţă vezi tot »

Rupere de nori în 25 de județe – Meteorologii au emis COD GALBEN de ploi torențiale

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis un Cod galben de ploi torenţiale şi vijelii valabil în 25 de judeţe vezi tot »

CCR, decizie EXPLOZIVĂ după referendumul lui Iohannis: Amnistia pentru corupție NU poate fi interzisă

CCR a decis că amnistia pentru corupție nu poate fi interzisă, anunță Antena 3, astfel Constituția nu se poate modifica. vezi tot »

ROBOR, trend descendent – La cât a ajuns indicele, conform BNR

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a scăzut la vezi tot »

Reacția lui Mircea Geoană la anunțul NATO: E o provocare și o oportunitate de a reprezenta interesele Alianței

Mircea Geoană a declarat că este mândru să fie desemnat în funcția de adjunct al secretarului general al NATO și vezi tot »

 

Viorica Dăncilă pune tunurile pe Klaus Iohannis: Se joacă cu sentimentele românilor și creează în rândul pensionarilor îngrijorări

dancila

Viorica Dăncilă l-a acuzat, marți, pe președintele Klaus Iohannis că face declarații iresponsabile și că ”se joacă cu sentimentele românilor și creează în rândul pensionarilor îngrijorări” că nu există bani de pensii, informații care însă nu au o bază reală.

”Am constatat pentru a nu știu câtă oară că președintele Iohannis nu are nicio limită. Am avut senzația că ne-am întors în timp în anul 2013, când un alt președinte promulga doar bugetul asigurărilor sociale de stat cu aceleași minciuni. Domnul președinte îi dezinformează din nou pe români, inventând explicații ridicole de ce a luat decizia de a bloca adoptarea bugetului de stat pe anul 2019. Este în mod evident un joc electoral, pe care-l face însă pe spatele românilor”, a spus la începutul ședinței de guvern Viorica Dăncilă.

Ea a mai spus că președintele Klaus Iohannis dovedește că nu cunoaște lucruri elementare când a afirmat că lipsesc 1,4 miliarde lei de la bugetul de pensii.

”În realitate, după foarte mulți ani, în 2019 bugetul va avea un excedent de 1,7 miliarde lei, ca urmare a măsurii transferului contribuțiilor de la angajator la angajați, o altă măsură pe care dl. președinte a criticat-o, măsură care însă și-a arătat eficiența. O altă dezinformare pe care a aruncat-o cu nonșalanță în spațiul pb e legat de mărirea pensiilor. Dl. președinte ar trebui să citească cu atenție măsurile pe care le-a luat guvernul României, pentru că am mărit anticipat pensiile începând cu 1 iulie 2017 pentru anul 2018 și la 1 iulie 2018 pentru 2019 cu mai mult decât rata inflației și creșterea reală a salariului mediu brut. Dacă am fi făcut ce cere dl. președinte și partidul său, pensiile românilor ar fi fost mult mai mici. Consider total iresponsabile declarațiile dlui președinte, care se joacă cu sentimentele românilor și creează în rândul pensionarilor îngrijorări că nu există bani de pensii, informații care nu au o bază reală. (…) O spun cu fermitate, pensionarii nu au niciun motiv să-și facă griji”, a adăugat premierul.