Primarul Capitalei Gabriela Firea, operată de urgență

Primarul General Gabriela Firea a fost supusă, în cursul nopții trecute, unei intervenții chirurgicale pentru remedierea unei afecțiuni a aparatului vezi tot »

Klaus Iohannis ‘drege busuiocul’ după gafa cu moldovenii: ‘Am spus că suntem națiuni diferite, nu popoare diferite. Sunt sigur’

Președintele Klaus Iohannis a declarat recent, referindu-se la posibilitatea unirii României cu Republica Moldova, că „atunci când ambele popoare vor hotărî că vor vezi tot »

Premierul Viorica Dăncilă pleacă în SUA

Prim-ministrul Viorica Dăncilă va întreprinde o vizită în Statele Unite ale Americii în perioada 23-26 martie 2019 pentru a participa vezi tot »

Un europarlamentar PSD îl nimicește pe Iohannis: E decis să calce Constituţia în picioare, participând la acţiunile electorale ale PNL

Eurodeputatul PSD Claudia Țapardel a afirmat vineri că preşedintele Klaus Iohannis ”e decis să calce Constituţia în picioare”, pentru că vezi tot »

Liviu Dragnea a ieșit din spital – Ce a făcut liderul PSD imediat după externare

Secretarul general al PSD Codrin Ștefănescu a declarat, pentru Mediafax, că Liviu Dragnea s-a externat din spital, deși, susține el, vezi tot »

 

Viorica Dăncilă pune tunurile pe Klaus Iohannis: Se joacă cu sentimentele românilor și creează în rândul pensionarilor îngrijorări

dancila

Viorica Dăncilă l-a acuzat, marți, pe președintele Klaus Iohannis că face declarații iresponsabile și că ”se joacă cu sentimentele românilor și creează în rândul pensionarilor îngrijorări” că nu există bani de pensii, informații care însă nu au o bază reală.

”Am constatat pentru a nu știu câtă oară că președintele Iohannis nu are nicio limită. Am avut senzația că ne-am întors în timp în anul 2013, când un alt președinte promulga doar bugetul asigurărilor sociale de stat cu aceleași minciuni. Domnul președinte îi dezinformează din nou pe români, inventând explicații ridicole de ce a luat decizia de a bloca adoptarea bugetului de stat pe anul 2019. Este în mod evident un joc electoral, pe care-l face însă pe spatele românilor”, a spus la începutul ședinței de guvern Viorica Dăncilă.

Ea a mai spus că președintele Klaus Iohannis dovedește că nu cunoaște lucruri elementare când a afirmat că lipsesc 1,4 miliarde lei de la bugetul de pensii.

”În realitate, după foarte mulți ani, în 2019 bugetul va avea un excedent de 1,7 miliarde lei, ca urmare a măsurii transferului contribuțiilor de la angajator la angajați, o altă măsură pe care dl. președinte a criticat-o, măsură care însă și-a arătat eficiența. O altă dezinformare pe care a aruncat-o cu nonșalanță în spațiul pb e legat de mărirea pensiilor. Dl. președinte ar trebui să citească cu atenție măsurile pe care le-a luat guvernul României, pentru că am mărit anticipat pensiile începând cu 1 iulie 2017 pentru anul 2018 și la 1 iulie 2018 pentru 2019 cu mai mult decât rata inflației și creșterea reală a salariului mediu brut. Dacă am fi făcut ce cere dl. președinte și partidul său, pensiile românilor ar fi fost mult mai mici. Consider total iresponsabile declarațiile dlui președinte, care se joacă cu sentimentele românilor și creează în rândul pensionarilor îngrijorări că nu există bani de pensii, informații care nu au o bază reală. (…) O spun cu fermitate, pensionarii nu au niciun motiv să-și facă griji”, a adăugat premierul.