Datele ALARMANTE de la INS: deficitul comercial al României a SĂLTAT cu APROAPE UN MILIARD de euro

Deficitul balanţei comerciale (FOB/CIF) în primele 11 luni ale anului trecut a fost de 16,433 miliarde euro, mai mare cu vezi tot »

CRAIOVA / Se pregătește anveloparea blocurilor de pe Calea București

“Am început deja discuțiile cu asociațiile de proprietari ca, imediat ce o să terminăm cu reabilitarea să anvelopăm si Calea vezi tot »

INCREDIBIL – Vaccin distribuit în cutii de pizza, la spitalul din Slobozi

La Spitalul Județean de Urgență Slobozia, vaccinul anti-COVID a ajuns în cutii de pizza. Ialomița a dat startul marți, 5 ianuarie 2021, campaniei vezi tot »

Mihai Tudose, despre ‘Florin Mîțu’: Superb. Omul e de psihiatrie. Chiar nu-i spune nimeni ‘Hai, tati, pe mal, că te ia apa’?

Vicepreședintele PSD Mihai Tudose, fost premier, a declarat marți la Antena 3 că Guvernul condus de Florin Cîțu este ca „Familia vezi tot »

Chinezii se mișcă repede: Au copiat vaccinurile Moderna și Pfizer BioNtech

Compania farmaceutică chineză Tibet Rhodiola Pharmaceutical a anunţat marţi că un vaccin experimental împotriva coronavirusului pe care-l dezvoltă împreună cu vezi tot »

 

Viorica Dăncilă pune tunurile pe Klaus Iohannis: Se joacă cu sentimentele românilor și creează în rândul pensionarilor îngrijorări

dancila

Viorica Dăncilă l-a acuzat, marți, pe președintele Klaus Iohannis că face declarații iresponsabile și că ”se joacă cu sentimentele românilor și creează în rândul pensionarilor îngrijorări” că nu există bani de pensii, informații care însă nu au o bază reală.

”Am constatat pentru a nu știu câtă oară că președintele Iohannis nu are nicio limită. Am avut senzația că ne-am întors în timp în anul 2013, când un alt președinte promulga doar bugetul asigurărilor sociale de stat cu aceleași minciuni. Domnul președinte îi dezinformează din nou pe români, inventând explicații ridicole de ce a luat decizia de a bloca adoptarea bugetului de stat pe anul 2019. Este în mod evident un joc electoral, pe care-l face însă pe spatele românilor”, a spus la începutul ședinței de guvern Viorica Dăncilă.

Ea a mai spus că președintele Klaus Iohannis dovedește că nu cunoaște lucruri elementare când a afirmat că lipsesc 1,4 miliarde lei de la bugetul de pensii.

”În realitate, după foarte mulți ani, în 2019 bugetul va avea un excedent de 1,7 miliarde lei, ca urmare a măsurii transferului contribuțiilor de la angajator la angajați, o altă măsură pe care dl. președinte a criticat-o, măsură care însă și-a arătat eficiența. O altă dezinformare pe care a aruncat-o cu nonșalanță în spațiul pb e legat de mărirea pensiilor. Dl. președinte ar trebui să citească cu atenție măsurile pe care le-a luat guvernul României, pentru că am mărit anticipat pensiile începând cu 1 iulie 2017 pentru anul 2018 și la 1 iulie 2018 pentru 2019 cu mai mult decât rata inflației și creșterea reală a salariului mediu brut. Dacă am fi făcut ce cere dl. președinte și partidul său, pensiile românilor ar fi fost mult mai mici. Consider total iresponsabile declarațiile dlui președinte, care se joacă cu sentimentele românilor și creează în rândul pensionarilor îngrijorări că nu există bani de pensii, informații care nu au o bază reală. (…) O spun cu fermitate, pensionarii nu au niciun motiv să-și facă griji”, a adăugat premierul.