Radu Preda iese la atac după ce Isărescu a anunțat dezastrul economic pentru România: ‘Oare pentru cine guvernanți domnilor liberali?’

Liderul senatorilor PSD, Radu Preda, reacționează după ce Banca Națională a României a anunțat dezastrul economic care ne așteaptă, lansând critici dure vezi tot »

Fost ministru al Muncii, vești bune pentru copii: PSD va vota pentru creşterea alocaţiilor în Parlament

Fostul ministru al Muncii Marius Budăi spune că PSD va vota, miercuri, în Parlament pentru creşterea alocaţiilor copiilor. “Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului Orban-PNL vezi tot »

Bomba de la CCR: privatizarea sanatatii clocita de guvernul Orban e neconstitutionala

Avocatul Poporului a repurtat azi o victorie mare la CCR după ce judecătorii au decis în unanimitate că Ordonanța de vezi tot »

Claudiu Manda: Relansarea economiei înseamnâ mai mult decât redeschiderea teraselor.

Din pacate, in perioada urmatoare este de asteptat ca numarul celor ramasi fara loc de munca sa ajunga la 1 vezi tot »

Radu Preda: PNL = PDL = aceeași mizerie! Orban a recunoscut oficial că va tăia pensiile!

“Ludovic Orban după ce a fost fotografiat chefuind la Guvern fără nicio îngrijorare față de situația românilor afectați de pandemie vezi tot »

 

Viorica Dăncilă pune tunurile pe Klaus Iohannis: Se joacă cu sentimentele românilor și creează în rândul pensionarilor îngrijorări

dancila

Viorica Dăncilă l-a acuzat, marți, pe președintele Klaus Iohannis că face declarații iresponsabile și că ”se joacă cu sentimentele românilor și creează în rândul pensionarilor îngrijorări” că nu există bani de pensii, informații care însă nu au o bază reală.

”Am constatat pentru a nu știu câtă oară că președintele Iohannis nu are nicio limită. Am avut senzația că ne-am întors în timp în anul 2013, când un alt președinte promulga doar bugetul asigurărilor sociale de stat cu aceleași minciuni. Domnul președinte îi dezinformează din nou pe români, inventând explicații ridicole de ce a luat decizia de a bloca adoptarea bugetului de stat pe anul 2019. Este în mod evident un joc electoral, pe care-l face însă pe spatele românilor”, a spus la începutul ședinței de guvern Viorica Dăncilă.

Ea a mai spus că președintele Klaus Iohannis dovedește că nu cunoaște lucruri elementare când a afirmat că lipsesc 1,4 miliarde lei de la bugetul de pensii.

”În realitate, după foarte mulți ani, în 2019 bugetul va avea un excedent de 1,7 miliarde lei, ca urmare a măsurii transferului contribuțiilor de la angajator la angajați, o altă măsură pe care dl. președinte a criticat-o, măsură care însă și-a arătat eficiența. O altă dezinformare pe care a aruncat-o cu nonșalanță în spațiul pb e legat de mărirea pensiilor. Dl. președinte ar trebui să citească cu atenție măsurile pe care le-a luat guvernul României, pentru că am mărit anticipat pensiile începând cu 1 iulie 2017 pentru anul 2018 și la 1 iulie 2018 pentru 2019 cu mai mult decât rata inflației și creșterea reală a salariului mediu brut. Dacă am fi făcut ce cere dl. președinte și partidul său, pensiile românilor ar fi fost mult mai mici. Consider total iresponsabile declarațiile dlui președinte, care se joacă cu sentimentele românilor și creează în rândul pensionarilor îngrijorări că nu există bani de pensii, informații care nu au o bază reală. (…) O spun cu fermitate, pensionarii nu au niciun motiv să-și facă griji”, a adăugat premierul.