A fost semnat contractul – Ambulatoriul Spitalului Filantropia din Craiova se reabilitează cu 11,134 milioane lei printr-un proiect POR

Clădirea ambulatoriului Spitalului Filantropia din Craiova va fi reabilitată printr-un proiect de 11,134 milioane de lei pentru care conducerea primăriei vezi tot »

Dăncilă, vești uriașe pentru medici: Guvernul are în vedere construcţia de noi spitale, pe lângă creşterea salariilor

Guvernul are în vedere construcţia de noi spitale şi dotarea lor cu aparatura necesară, pe lângă creşterile salariale decise pentru vezi tot »

Liviu Dragnea anunță modificarea OUG114: ‘Domnilor primari, doar să mergeți la București, luați banii și faceți aceste depozite’

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a adeclarat, vineri, că joi a vorbit cu Guvernul pentru ca săptămâna viitoare OUG 114 să vezi tot »

Liviu Dragnea, vești bune pentru studenți – ar putea primi subvenție pentru transportul aerian intern

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri, în timpul întâlnirii cu social-democrații din Topoloveni, că i se pare o idee vezi tot »

Liviu Dragnea, în Dolj: Sisteme fotovoltaice pentru irigații, puse la dispoziție fermierilor. Stațiunile de cercetare, în atenția permanentă a guvernului

Președintele Partidului Social Democrat, Liviu Drangea, a mers, joi, în județul Dolj, pentru a vizita primul sistem fotovoltaic pentru irigații vezi tot »

 

Viorica Dăncilă pune tunurile pe Klaus Iohannis: Se joacă cu sentimentele românilor și creează în rândul pensionarilor îngrijorări

dancila

Viorica Dăncilă l-a acuzat, marți, pe președintele Klaus Iohannis că face declarații iresponsabile și că ”se joacă cu sentimentele românilor și creează în rândul pensionarilor îngrijorări” că nu există bani de pensii, informații care însă nu au o bază reală.

”Am constatat pentru a nu știu câtă oară că președintele Iohannis nu are nicio limită. Am avut senzația că ne-am întors în timp în anul 2013, când un alt președinte promulga doar bugetul asigurărilor sociale de stat cu aceleași minciuni. Domnul președinte îi dezinformează din nou pe români, inventând explicații ridicole de ce a luat decizia de a bloca adoptarea bugetului de stat pe anul 2019. Este în mod evident un joc electoral, pe care-l face însă pe spatele românilor”, a spus la începutul ședinței de guvern Viorica Dăncilă.

Ea a mai spus că președintele Klaus Iohannis dovedește că nu cunoaște lucruri elementare când a afirmat că lipsesc 1,4 miliarde lei de la bugetul de pensii.

”În realitate, după foarte mulți ani, în 2019 bugetul va avea un excedent de 1,7 miliarde lei, ca urmare a măsurii transferului contribuțiilor de la angajator la angajați, o altă măsură pe care dl. președinte a criticat-o, măsură care însă și-a arătat eficiența. O altă dezinformare pe care a aruncat-o cu nonșalanță în spațiul pb e legat de mărirea pensiilor. Dl. președinte ar trebui să citească cu atenție măsurile pe care le-a luat guvernul României, pentru că am mărit anticipat pensiile începând cu 1 iulie 2017 pentru anul 2018 și la 1 iulie 2018 pentru 2019 cu mai mult decât rata inflației și creșterea reală a salariului mediu brut. Dacă am fi făcut ce cere dl. președinte și partidul său, pensiile românilor ar fi fost mult mai mici. Consider total iresponsabile declarațiile dlui președinte, care se joacă cu sentimentele românilor și creează în rândul pensionarilor îngrijorări că nu există bani de pensii, informații care nu au o bază reală. (…) O spun cu fermitate, pensionarii nu au niciun motiv să-și facă griji”, a adăugat premierul.