Dăncilă închide gura cârcotașilor: ‘Noi am crescut pensiile. Pensionarii o văd şi o simt’

Viorica Dăncilă a reamintit miercuri că Executivul a crescut pensiile, adăugând că este “o abordare greşită” să se susţină contrariul.  vezi tot »

Dăncilă, fără emoții cu privire la moțiunea de cenzură: ‘Am încredere în susţinerea întregii coaliţii, am încrederea colegelor şi colegilor mei’

Viorica Dăncilă a declarat că nu are emoţii pentru cabinetul pe care îl conduce vizavi de moţiunea de cenzură pe vezi tot »

Motto-ul României la Preşedinţia Consiliului UE va fi ‘Coeziunea ca valoare comună europeană’

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, miercuri, că motto-ul României la Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene va fi “Coeziunea ca valoare comună vezi tot »

Premierul a făcut anunțul: ‘Astăzi sunt ultimele discuții pe buget’

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, miercuri la Parlament, că în cursul acestei zile vor avea loc ultimele discuții cu privire vezi tot »

Dăncilă dezvăluie ce s-a discutat în CSAT, după ce Iohannis a suspendat ședința: ‘Nu am discutat despre aceste subiecte’

Viorica Dăncilă a declarat, miercuri la Parlament, că la ședința de marți a CSAT a discutat cu președintele Klaus Iohannis vezi tot »

 

Viorica Dăncilă răspunde atacurilor lui Iohannis: ‘Aceste declarații fac rău României’. Apel fără precedent la președinte

dancila

Premierul Viorica Dăncilă a declarat marți că România este pregătită cu privire la preluarea președinției Consiliului UE și că declarațiile președintelui Klaus Iohannis fac rău țării, cerându-i să se abțină.

“România e în grafic pentru preluarea președinției Consiliului UE și orice declarație care aduce o urmă de îndoială face rău României. Suntem în linie dreaptă, am nominalizat o persoană cu experiență, va fi sprijinită de mulți experți și care poate conduce la o președinție de succes pentru România. Am văzut declarații privind președinția rotativă, că acest Guvern nu e pregătit. În calitate de premier vă asigur că România este pregătită”, a declarat Viorica Dăncilă, conform Mediafax.

Aceasta a făcut și un apel către președintele Klaus Iohannis.

“Aceste declarații fac rău României, cred că este fără precedent într-un stat membru UE și cer tuturor, inclusiv președintelui, să se abțină pentru că România are nevoie de consens și buni români și unitate. Ne-am obișnuit legat de aceste atacuri și nu vreau să procedez cum face dumnealui. E important să vin cu lucruri concrete pentru români. Pentru mine a fost important că ieri am acordat ajutoare de stat pt 9 companii, de câte ori mă va ataca președintele Iohannis îi voi răspunde cu ce face noi, acest guvern. Românii s-au săturat de dispute, eu m-am săturat. Îl rog pe președinte să nu mai iasă cu aceste declarații. Acest lucru a fost subliniat și de dl. Juncker care a spus că dacă vrem să avem succes trebuie să existe consens între președinte, Parlament, Guvern”, a mai spus Dăncilă.

Președintele Klaus Iohannis a declarat luni că România nu este pregătită pentru preluarea Consiliului Uniunii Europene, în condițiile în care la Guvern factorii responsabili sunt schimbați sau pleacă, iar “lucrurile au luat-o razna”.