Viorica Dăncilă bifează succesul PNDL1 și PNDL 2: ‘Cu ajutorul acestor programe am scos țara din noroaie’

Premierul Viorica Dăncilă le-a spus luni primarilor prezenți la reuniunea ACoR, că prin implementarea programelor PNDL 1 și PNDL 2 vezi tot »

ANPC, fără milă – Amenzi uriașe la marile lanţuri de hypermarketuri din Oltenia

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au aplicat 42 de amenzi, în valoare de 468.000 lei şi 12 avertismente vezi tot »

Săptămână de FOC în PSD! Liviu Dragnea a convocat CEx – Se caută înlocuitori pentru Mircea Drăghici și Olguța Vasilescu

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a convocat ședința Comitetului Executiv Național al PSD. Această ședință va avea loc, marți, de la vezi tot »

SURPRIZĂ – Cine va reprezenta România la Eurovision

Piesa ”On a Sunday”, cântată de Ester Peony, a câștigat selecția națională pentru a reprezenta România la concursul Eurovision care vezi tot »

Ion Cristoiu: Ura, motorul campaniei. Olguţa Vasilescu, singura care poate să spună „Şo, pe Iohannis!”

Jurnalistul Ion Cristoiu afirmă că în acest an campania electorală se va axa pe emoţii, care vor ilustra o chestiune vezi tot »

 

Viorica Dăncilă răspunde atacurilor lui Iohannis: ‘Aceste declarații fac rău României’. Apel fără precedent la președinte

dancila

Premierul Viorica Dăncilă a declarat marți că România este pregătită cu privire la preluarea președinției Consiliului UE și că declarațiile președintelui Klaus Iohannis fac rău țării, cerându-i să se abțină.

“România e în grafic pentru preluarea președinției Consiliului UE și orice declarație care aduce o urmă de îndoială face rău României. Suntem în linie dreaptă, am nominalizat o persoană cu experiență, va fi sprijinită de mulți experți și care poate conduce la o președinție de succes pentru România. Am văzut declarații privind președinția rotativă, că acest Guvern nu e pregătit. În calitate de premier vă asigur că România este pregătită”, a declarat Viorica Dăncilă, conform Mediafax.

Aceasta a făcut și un apel către președintele Klaus Iohannis.

“Aceste declarații fac rău României, cred că este fără precedent într-un stat membru UE și cer tuturor, inclusiv președintelui, să se abțină pentru că România are nevoie de consens și buni români și unitate. Ne-am obișnuit legat de aceste atacuri și nu vreau să procedez cum face dumnealui. E important să vin cu lucruri concrete pentru români. Pentru mine a fost important că ieri am acordat ajutoare de stat pt 9 companii, de câte ori mă va ataca președintele Iohannis îi voi răspunde cu ce face noi, acest guvern. Românii s-au săturat de dispute, eu m-am săturat. Îl rog pe președinte să nu mai iasă cu aceste declarații. Acest lucru a fost subliniat și de dl. Juncker care a spus că dacă vrem să avem succes trebuie să existe consens între președinte, Parlament, Guvern”, a mai spus Dăncilă.

Președintele Klaus Iohannis a declarat luni că România nu este pregătită pentru preluarea Consiliului Uniunii Europene, în condițiile în care la Guvern factorii responsabili sunt schimbați sau pleacă, iar “lucrurile au luat-o razna”.