Liviu Dragnea declară război monedei euro: Toate contractele să fie semnate în lei

Liviu Dragnea a anunțat că are în vedere un proiect de lege care să introducă o prevedere pentru ca în vezi tot »

Pește STRICAT în hypermarketuri – Liviu Dragnea a luat foc: ‘Au mers la amendă de 200.000 lei. E nimic pentru un lanț uriaș de magazine’

Liviu Dragnea a declarat că amenzile aplicate de ANPC din cauza neregulilor descoperite la peștele de import care s-au ridicat vezi tot »

Bani de la stat! Românii care vor primi ajutoare de urgenţă

Guvernul a aprobat joi acordarea unor ajutoare de urgenţă în valoare de 422.700 de lei pentru 107 familii şi persoane vezi tot »

Liviu Dragnea, nemulțumit de activitatea ANAF: ‘Merg ca pisicuții la multinaționale, ministrul de Finanțe să facă o analiză’

Liderul PSD Liviu Dragnea îi cere ministrului de Finanțe Eugen Teodorovici să facă o analiză clară cu privire la Agenția vezi tot »

Dăncilă aduce vești grozave pentru cei care vor să-și cumpere o casă

Premierul Viorica Dăncilă anunţă că Guvernul discută, în prima lectură, proiectul „O familie, o casă”, “o variantă mai aproape de vezi tot »

 

Viorica Dăncilă răspunde atacurilor lui Iohannis: ‘Aceste declarații fac rău României’. Apel fără precedent la președinte

dancila

Premierul Viorica Dăncilă a declarat marți că România este pregătită cu privire la preluarea președinției Consiliului UE și că declarațiile președintelui Klaus Iohannis fac rău țării, cerându-i să se abțină.

“România e în grafic pentru preluarea președinției Consiliului UE și orice declarație care aduce o urmă de îndoială face rău României. Suntem în linie dreaptă, am nominalizat o persoană cu experiență, va fi sprijinită de mulți experți și care poate conduce la o președinție de succes pentru România. Am văzut declarații privind președinția rotativă, că acest Guvern nu e pregătit. În calitate de premier vă asigur că România este pregătită”, a declarat Viorica Dăncilă, conform Mediafax.

Aceasta a făcut și un apel către președintele Klaus Iohannis.

“Aceste declarații fac rău României, cred că este fără precedent într-un stat membru UE și cer tuturor, inclusiv președintelui, să se abțină pentru că România are nevoie de consens și buni români și unitate. Ne-am obișnuit legat de aceste atacuri și nu vreau să procedez cum face dumnealui. E important să vin cu lucruri concrete pentru români. Pentru mine a fost important că ieri am acordat ajutoare de stat pt 9 companii, de câte ori mă va ataca președintele Iohannis îi voi răspunde cu ce face noi, acest guvern. Românii s-au săturat de dispute, eu m-am săturat. Îl rog pe președinte să nu mai iasă cu aceste declarații. Acest lucru a fost subliniat și de dl. Juncker care a spus că dacă vrem să avem succes trebuie să existe consens între președinte, Parlament, Guvern”, a mai spus Dăncilă.

Președintele Klaus Iohannis a declarat luni că România nu este pregătită pentru preluarea Consiliului Uniunii Europene, în condițiile în care la Guvern factorii responsabili sunt schimbați sau pleacă, iar “lucrurile au luat-o razna”.