Mihai Tudose a răbufnit la adresa Guvernului Orban: Cum își bate joc de turism și de țările prietene

Mihai Tudose a criticat, marți, Guvernul pentru că întârzie să se alăture inițiativei Greciei, Bulgariei și Serbiei pentru coordonarea eliminării vezi tot »

Bilanț COVID-19 în România: 146 de cazuri noi de coronavirus în România, în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 146 de cazuri noi coronavirus în România, ceea ce duce bilanțul infectărilor la vezi tot »

Încă o zi de peste UN MILIARD pentru Florin Cîțu: BNR zice că a împrumutat mai bine de două ori mai mulți bani decât anunțase

Ministerul Finanţelor Publice a împrumutat, luni, 1,089 miliarde de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat tip vezi tot »

Marcel Ciolacu răspunde atacurilor aduse de Klaus Iohannis la PSD: ‘Maschează ineficiența guvernării PNL’

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, răspunde atacurilor multiple aduse de președintele Klaus Iohannis la adresa social-democraților. „Iohannis atacă pentru vezi tot »

Florin Cîțu TAIE din fașă orice speranță: Legea pensiilor creează probleme de sustenabilitate

Legea care prevede majorarea pensiilor creează probleme de sustenabilitate bugetului pentru următorii doi ani şi atât instituţiile financiare internaţionale cât vezi tot »

 

Viorica Dăncilă șterge pe jos cu Iohannis în ședința de Guvern: ‘Poate demola, dar este incapabil să construiască și să vină cu soluții pentru această criză periculoasă în care a adus România’

Viorica-Dancila

Viorica Dăncilă a declarat, la începutul ședinței de Guvern de luni, că președintele Klaus Iohannis a dovedit că poate să demoleze, însă nu să și construiască sau să ofere soluții pentru ieșirea din criza politică în care a adus România.

„De peste 10 zile suntem într-un blocaj instituțional generat de președintele Iohannis. Miza imediată a domnului președinte Iohannis generează costuri foarte mari pentru români. Procese guvernamentale vitale sunt întârziate sau chiar blocate, măsuri destinate sectoarelor economice și sociale, deși pregătite în detaliu de guvern, nu pot fi adoptate, iar definitivarea bugetului pentru anul viitor este sub presiunea timpului”, a afirmat Viorica Dăncilă, în debutul ședinței de Guvern de luni.

Premierul interimar a adăugat că nici până astăzi nu avem o propunere concretă cu privire la noua echipă guvernamentală sau un program de guvernare.

„Planul entuziast al președintelui de a demite guvernul PSD, prin moțiunea de cenzură, și de a numi Guvernul său, s-a blocat la jumătatea drumului. Domnul Iohannis a dovedit că poate demola, dar este incapabil să construiască și să vină cu soluții pentru această criză periculoasă în care a adus România. Nu avem încă o propunere concretă a noului Cabinet și nici un program de guvernare, iar fiecare zi de întârziere este în defavoarea românilor”, a explicat Dăncilă.

Liderul PSD a mai spus că a discutat cu oamenii, în deplasările pe care le-a avut în teritoriu și majoritatea înțeleg mizele conflictului declanșat de președintele României.

„Am avut mai multe deplasări în teritoriu și am vorbit cu oamenii. Cetățenii înțeleg foarte bine ce se întâmplă și care sunt mizele acestui conflict. Vreau să îi asigur pe cetățeni că actualul Guvern va continua să lucreze în limita atribuțiilor constituționale și va exercita actul de guvernare cu toată responsabilitate, până la numirea noului Cabinet”, a conchis Viorica Dăncilă.