Olguța Vasilescu, reacție explozivă după ce Orban a anunțat că a DEMIS-O din Guvern

Premierul Ludovic Orban a anunțat că a mai dat un rând de oameni ai PSD afară din Guvern, printre care vezi tot »

Ședință la PSD – Liderii filialelor județene, convocați de Dăncilă

Social-democrații se reunesc, miercuri, începând cu ora 17:00, într-o nouă ședință, pentru a stabili strategia partidului în cel de-al doilea vezi tot »

Olguța Vasilescu, schimb de replici cu noul ministru al Muncii: ‘V-am întrebat cu subiect și predicat, nu dacă respectați Legea salarizării’

Olguța Vasilescu a avut un schimb de replici cu Violeta Alexandru, la discuțiile din comisia pentru muncă a Camerei. Deputatul PSD vezi tot »

Viorica Dăncilă îl NIMICEȘTE pe președinte, după ce acesta a spus PAS dezbaterii electorale: Cum e cu ‘atitudinea arogantă, domnule Iohannis?

Candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, Viorica Dăncilă, distribuie pe pagina de Facebook o postare a lui Klaus Iohannis din 2014, vezi tot »

Să nu uităm! Klaus Iohannis a renunțat la datoria istorică a Germaniei față de România de 19 miliarde de euro

După ce Klaus Iohannis a ajuns președintele României, cu intervenții de afară și după ce, în urma conflictului din Ucraina, vezi tot »

 

Viorica Dăncilă șterge pe jos cu Iohannis în ședința de Guvern: ‘Poate demola, dar este incapabil să construiască și să vină cu soluții pentru această criză periculoasă în care a adus România’

Viorica-Dancila

Viorica Dăncilă a declarat, la începutul ședinței de Guvern de luni, că președintele Klaus Iohannis a dovedit că poate să demoleze, însă nu să și construiască sau să ofere soluții pentru ieșirea din criza politică în care a adus România.

„De peste 10 zile suntem într-un blocaj instituțional generat de președintele Iohannis. Miza imediată a domnului președinte Iohannis generează costuri foarte mari pentru români. Procese guvernamentale vitale sunt întârziate sau chiar blocate, măsuri destinate sectoarelor economice și sociale, deși pregătite în detaliu de guvern, nu pot fi adoptate, iar definitivarea bugetului pentru anul viitor este sub presiunea timpului”, a afirmat Viorica Dăncilă, în debutul ședinței de Guvern de luni.

Premierul interimar a adăugat că nici până astăzi nu avem o propunere concretă cu privire la noua echipă guvernamentală sau un program de guvernare.

„Planul entuziast al președintelui de a demite guvernul PSD, prin moțiunea de cenzură, și de a numi Guvernul său, s-a blocat la jumătatea drumului. Domnul Iohannis a dovedit că poate demola, dar este incapabil să construiască și să vină cu soluții pentru această criză periculoasă în care a adus România. Nu avem încă o propunere concretă a noului Cabinet și nici un program de guvernare, iar fiecare zi de întârziere este în defavoarea românilor”, a explicat Dăncilă.

Liderul PSD a mai spus că a discutat cu oamenii, în deplasările pe care le-a avut în teritoriu și majoritatea înțeleg mizele conflictului declanșat de președintele României.

„Am avut mai multe deplasări în teritoriu și am vorbit cu oamenii. Cetățenii înțeleg foarte bine ce se întâmplă și care sunt mizele acestui conflict. Vreau să îi asigur pe cetățeni că actualul Guvern va continua să lucreze în limita atribuțiilor constituționale și va exercita actul de guvernare cu toată responsabilitate, până la numirea noului Cabinet”, a conchis Viorica Dăncilă.