O serie de lideri PNL s-au opus categoric variantei PSD de creștere a pensiilor, în ședința conducerii liberale desfășurată miercuri vezi tot »

Mircea Geoană: NATO a ridicat nivelul de vigilență pe întreg flancul estic, inclusiv în România

Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, a făcut joi, 16 noiembrie, o declaraţie de presă referitoare la  explzia din vezi tot »

Primele semne că occidentul și SUA încep să se sature de pretențiile lui Zelenski

Responsabilitatea pentru incidentul din Polonia, unde doi oameni au murit după explozia unei rachete rătăcite lansate în războiul Rusiei cu vezi tot »

Casa Albă îl contrazice din nou pe Zelenski: Explozia din Polonia ‘a fost, cel mai probabil, rezultatul unei rachete antiaeriene ucrainene’

Administraţia Joseph Biden a reafirmat, miercuri seară, că nu există niciun indiciu care să contrazică ipoteza preliminară a autorităţilor din vezi tot »

Incident Polonia | Se activează articolul 4 din Tratatul NATO? Ce presupune acesta

Activarea Articolului 4 din Tratatul NATO de către Polonia ar duce la consultări oficiale ale aliaţilor. Articolul acoperă scenariul în vezi tot »

 

Zelenski cere NATO să lanseze lovituri ‘preventive’ împotriva Rusiei, în loc să ‘aștepte loviturile nucleare ale Rusiei’

UKRAINE-RUSSIA-CONFLICT

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că NATO ar trebui să lanseze lovituri „preventive” împotriva Rusiei, în loc să „aștepte loviturile nucleare ale Rusiei”.

„Ce ar trebui să facă NATO? Eliminarea posibilității ca Rusia să folosească arme nucleare…. Lovituri preventive, astfel încât să știe ce li se va întâmpla dacă le folosesc. Nu invers – așteptând loviturile nucleare ale Rusiei pentru ca apoi să poată spune: “Ah, sunteți așa, ei bine, iată că ne-o țineți departe de noi! Reconsiderați utilizarea presiunii acestora. Iată ce ar trebui să facă NATO: să-și reconsidere utilizarea”, a declarat Zelenski într-un discurs la Institutul Lowy din Australia, pe care l-a susținut prin legătură video, potrivit Ukrinform.

După cum s-a relatat, președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, amenință în mod regulat că va folosi arme nucleare împotriva Ucrainei. După ultimele amenințări nucleare ale dictatorului rus, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că nu consideră că este vorba de o „cacealma” și că ia în serios amenințările nucleare ale Rusiei.

În septembrie, președintele rus Vladimir Putin a declarat într-un discurs adresat rușilor că Occidentul a depășit orice limită în politicile sale antirusești și că amenință constant Rusia. În cuvintele sale, Occidentul a recurs la șantaj nuclear și la utilizarea armelor de distrugere în masă împotriva Rusiei.

Scenariile în care Rusia poate folosi teoretic armele nucleare sunt prezentate în doctrina militară rusă și în Fundamentele politicii de stat în domeniul descurajării nucleare. Potrivit documentelor, acest lucru este posibil în cazul unei agresiuni împotriva Rusiei sau a aliaților săi cu arme de distrugere în masă, sau al unei agresiuni cu arme convenționale, atunci când existența statului însuși este amenințată.