Mircea Geoană cere PNL și PSD să nu îi mai folosească numele în negocieri: „Până ieri îl înjurai și acum devine fost coleg de-al nostru?”

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, spune că nu intenționează să se întoarcă într-un partid politic și că ar prefera să vezi tot »

Mircea Geoană, aflat la Washington, dezvăluie principalele teme de la Summitul NATO: „Suntem gata cu lecțiile. Am negociat totul”

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, aflat la Washington pentru Summitul Alianței Nord-Atlantice, a făcut anunțuri de ultimă oră, luni seara, la vezi tot »

Cum se modifică OUG 84: Poliția va putea să rețină permisul șoferului care refuză testul anti-drog doar 72 de ore

Bogdan Despescu, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI), a declarat luni că premierul a solicitat ministerului un mecanism vezi tot »

29 de piloți și copiloți s-au îmbolnăvit în aceeași zi. Epidemie de salarii mici la TAROM

Piloții TAROM au salariile la jumătate față de cei de la Wizz Air, iar sindicatele din cadrul companiei negociază de vezi tot »

Geoană, despre vizita premierului maghiar la Moscova: „Ce a făcut Orban nu angajează NATO. Nu are girul aliaților”

Aflat la Washington, pentru Summitul Alianței Nord-Atlantice, Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a vorbit în exclusivitate la Antena 3 CNN vezi tot »

 

Zile de foc în țară. Meteorologii iau în calcul să emită cod roșu de caniculă

caldura-canicula-1024x683-1

Valul de caniculă va persista și în perioada următoare, noapte care vine va fi tropicală, iar joi temperaturile vor fi mai mari, motiv pentru care meteorologii vor vedea dacă se va impune codul roșu de caniculă.

Directorul executiv al ANM, Florinela Georgescu, a precizat care va fi evoluția temperaturilor în zilele următoare.

“Miercuri temperaturile au ajuns la 37-38 de grade în partea de sud-vest a Munteniei, 35-36 de grade la București, foarte multe valori de 35-37 de grade zonele aflate în Cod portocaliu, iar acestea vor rămâne în Cod portocaliu și joi, când este posibil să se înregistreze temperaturi maxime cu 1-2 grade mai ridicate. Disconfortul termic se va menține unul accentuat, iar temperaturile resimțite vor fi cu câteva grade mai ridicate.

Celelalte regiuni ale țării vor rămâne în Cod galben, exceptând Moldova, care beneficia de o ușoară răcorire datorată unor intensificări ale vântului. Dar per ansamblu, cu mici variații de la o regiune la alta, de la o zi la alta, apreciem că valul de căldură va continua să ne afecteze, în special în jumătatea de sud a teritoriului, cel puțin până la jumătatea săptămânii viitoare”, a declarat directorul executiv al ANM, Florinela Georgescu.

“Față de temperaturile medii, suntem cu 8-10 grade deasupra acestor medii, iar față de temperaturile absolut ale lunii iunie vom fi cu 3-4 grade sub acestea.

Există însă posibilitatea ca în partea de sud a Olteniei și Munteniei să fim mai aproape de recorduri, care pentru această perioadă sunt de 40-41 de grade, recordul absolut al lunii iunie fiind de 42 de grade, dar înregistrat doar la o stație meteorologică, respectiv la stația Oravița”, a mai spus Florinela Georgescu.