Condamnatul penal, nou standard de primar PNL

În căutarea unor noi culmi ale ipocriziei și ridicolului pe care să se cațăre, Partidul Național Liberal propune electoratului, în vezi tot »

Lia Olguța Vasilescu, despre tramvaiul lovit de fulger: “Au fost niște ore absolut incredibile”

Un tramvai a luat foc, după ce a fost lovit de fulger, la Craiova. Tramvai în mers se afla la vezi tot »

Cel mai vânat român din Mexic a fost capturat: Ordinul de arestare emis pe numele lui Florian Tudor, alias “Rechinul”, a fost aprobat de autoritățile mexicane

Presupusul lider al mafiei românești din Mexic, a fost arestat în Quintana Roo, joi seara de agenții Procuraturii Generale (FGR). Potrivit primelor vezi tot »

Lista relaxărilor de la 1 iunie. Se deschid cluburile, se pot face nunți + numeroase beneficii pentru vaccinați

Activitati culturale: Maxim 1.000 persoane, la o distanta de 2 metri patrati, pe baza de vaccin, test sau dovada vindecarii vezi tot »

România s-a făcut de râs și la Eurovision: Roxen n-a avut noroc cu Amnesia și nu s-a calificat în finală

România s-a făcut de râs și la Eurovision, unde a ales să o trimită pe Roxen cu piesa ”Amnesia”! Însă, vezi tot »

 

Alexandru Rafila: Vaccinul anti-COVID ar putea ajunge în România în februarie

rafila

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, dr. Alexandru Rafila, a explicat marți, la Antena 3, când ar putea ajunge primele doze de vaccin anti-COVID-19.

  • „Sunt doua companii care au terminat studiile clinice, Pfizer si Moderna. Ambele vaccinuri sunt de tip ARN mesager, contin acid nucleic care dau comanda celulelor corpului sa produca o proteina virala care ulterior provoaca un raspuns imun. Sunt oarecum similare, dar exista doua diferente mari legate de temperatura de pastrare, la Pfizer este – 80 de grade; vaccinul de la Moderna sa pastreaza mai usor, in frigider. Dar Moderna are productie limitata initial, au promis ca vor face doar 20 de milioane de doze pana la finalul anului si un miliard anul viitor, dar aproape sigur ca acordul Comisiei Europene este cu Pfizer”
  • „Nu vreau sa fac speculatii (legat de data aparitiei vaccinului pe piata) dar în ianuarie este posibil ca vaccinul Pfizer să primească autorizația. Vreau sa spun ceva foarte important pentru populatie: autorizarea de comercializare se acorda doar daca studiile prezentat de companie reflecta faptul ca vaccinul este sigur, adica nu produce reactii adverse grave, si daca vaccinul este eficient. Primele cantitati care vor fi disponibile in prima faza vor ajunge pentru circa 4% din populatia UE”
  • Daca in ianuarie vaccinul primeste OK-ul pentru a fi pus pe piata, `cel mai devreme in Romania va ajunge probabil in februarie”
  • „Pana la 9 milioane de vaccinuri ar putea ajunge in Romania dar in transe, nu dintr-o data. Prima transa nu cred ca va putea fi mai mare de 1 milion de doze”
  • „Este nevoie de doua doze de vaccin la interval de 30 de zile”