Mircea Geoană, pe primul loc în preferințele românilor la alegerile prezidențiale. Cele patru situații posibile pentru turul doi

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, se află pe primul loc în topul intenţiilor de vot pentru alegerile prezidenţiale, vezi tot »

Mircea Geoană nu s-a mai abținut după ce a văzut o poză cu Mihai Tudose și Rareș Bogdan: Te pufnește râsul

Secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană a afirmat că a murit de râs după ce i-a arătat cineva o fotografie cu europarlamentarii vezi tot »

Geoană despre susținerea PSD – PNL la prezidențiale: Se poate și fără ei!

Secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană a afirmat reprezentanţii actualei coaliţii încearcă să blocheze jocul şi să spună “suntem noi şi fără vezi tot »

Care e candidatul cu cele mai mari șanse să le obțină votul românilor și cum sunt văzuți Geoană, Ciolacu și Ciucă

Cu șase luni înaintea alegerilor prezidențiale, ofertele partidelor pentru Cotroceni nu sunt atractive în afara activelor de partid, rezultă dintr-o vezi tot »

Dublă lovitură pentru Klaus Iohannis: Italia și Suedia îl susțin pe Mark Rutte ca viitor secretar general al NATO

Suedia şi Italia îl susţin pe premierul olandez Mark Rutte ca viitor secretar general al NATO, informează joi agenţiile internaţionale de presă. Prim-ministrul vezi tot »

 

Ciolacu și Ciucă s-au înțeles pe comasare: liste comune PSD-PNL în alegeri

Tort_Ciuca_Ciolacu_Gov

Liderii coaliției au amânat ședința care ar fi trebuit să aibă loc, duminică, însă Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au vorbit la telefon și s-ar fi ajuns la o înțelegere pe comasare și candidați comuni la toate alegerile din anul 2024. Cel mai probabil la alegerile locale se va merge totusi separat si sa aiba poate candidati comuni acolo unde primarul sau seful de consiliu judetean nu este PSD sau PNL.

Conform surselor din PNL, Ciolacu și Ciucă au picat de acord să comaseze alegerile locale cu alegerile europarlamentare. De asemenea, vor fi comasate alegerile prezidențiale cu cele parlamentare.

Liderii coaliției nu s-au mai întâlnit, dar au fost ședințe separate la PSD și PNL, în special pentru a analiza aspectele tehnice ale comasării.

Marea miză este însă cu totul alta: PSD și PNL negociază pentru candidați comuni la eurparlamentare, dar pe masă sunt mai multe scenarii. Se discută inclusiv scenariul unui candidat unic la alegerile prezidențiale.

Surse din PSD ne-au confirmat negocierile, dar au ținut să precizeze că în ședința de miercuri se va tranșa totul. Atunci vor fi puse la punct toate detaliile, vor fi negociate politic candidaturile și se vor regla aspectele tehnice.

O candidatură comună PSD-PNL la toate alegerile a mai existat pe vremea USL, dar atunci coaliția s-a destrămat înainte de alegerile prezidențiale.