Premierul desemnat se reorientează: După eșecul negocierilor cu PSD, se va discuta cu USR

Duminică, la Palatul Victoria, premierul desemnat Nicolae Ciucă a continuat discuțiile pentru finalizarea Programului de Guvernare, împreună cu echipele de vezi tot »

Dr. Streinu Cercel: ”Ne aşteptăm ca numărul pacienţilor infectaţi să crească. Să înceapă testarea la fiecare scară de bloc”

Medicul Adrian Streinu Cercel a declarat într-o conferinţă de presă în cadrul Maratonului vaccinării de la Bucureşti, că medicii se vezi tot »

Universitatea Craiova bate Chindia și urcă pe locul 2

Universitatea Craiova s-a impus în meciul de la Ploiești, scor 1-0, în fața formației Chindia Târgoviște, și a urcat provizoriu vezi tot »

Certificatul verde COVID – unde poţi/nu poţi să mergi fără el, începând de luni

Intră în vigoare restricţii dure pentru români, începând de luni. Astfel, certificatul verde va fi obligatoriu cam peste tot, inclusiv vezi tot »

Lia Olguța Vasilescu: ”Prin PNRR se adâncesc inechitățile dintre regiunile de dezvoltare”

Primarul Municipiului Craiova. Lia Olguța Vasilescu critică, într-un mesaj public, modul în care a fost gândit Planul Național de Redresare vezi tot »

 

Claudiu Manda: Valul 4 ne prinde nepregătiți. Guvernul nu este capabil să asigure protecția românilor

185984617_4267233506622305_9210711103841998988_n-1024x768

“După un an și 7 luni de la declanșarea pandemiei, valul 4, anunțat de specialiști pentru luna septembrie, ne prinde total nepregătiți. O treime din paturile de la spitalul de boli infecțioase Matei Balș, spitalul reprezentativ în lupta cu pandemia, sunt nefuncționale.

Aceasta este cu adevărat măsura neputinței și a prostiei actualului Guvern, care nu este capabil să le asigure românilor protecția împotriva epidemiei și accesul la serviciile medicale, garantat de constituție.

În timp ce spitalele sunt lăsate de izbeliște, Cîțu vrea să organizeze acțiuni paliative ridicole, cum este deja celebra tombolă a vaccinării, care se va desfășura însă tocmai în octombrie.

Din cauza incompetenței Guvernului și a manierei dezastroase în care acționează, neîncrederea publică a ajuns la cote uriașe, ceea ce a dus România pe penultimul loc în UE la vaccinare și la o risipa incredibilă de bani publici.

În acest moment România alocă extrem de mulți bani pentru achiziția de vaccinuri. La rectificarea bugetară, ministerul Sănătății primește peste 500 de milioane de lei pentru noi achiziții de vaccinuri în timp ce este nevoită să le doneze pe cele achiziționate deja, înainte de a expira, sau să le arunce pe cele care au expirat.

PSD cere din nou, organelor abilitate, să-i tragă la răspundere pe cei care și-au bătut joc de banii românilor în momentul în care au contractat 120 de milioane de doze de vaccinuri, o cantitate mult mai mare decât necesarul pentru o populație eligibilă de maximum 13 milioane de persoane”, a spus europarlamentarul Claudiu Manda.