Lista măsurilor de relaxare din etapa a patra, valabile din 1 august: Care vor fi ultimele restricții ridicate în România

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a aprobat lista măsurilor de relaxare ce se vor aplica în România, gradual, vezi tot »

CNSU a aprobat lista măsurilor de relaxare din România. Cîțu: “Se elimină portul măștii în spații deschise”

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat lista măsurilor de relaxare ce se vor aplica în România. Primele restricții vezi tot »

Incendiu la o biserică din Dolj. Flăcările au izbucnit în turla monumentului istoric

Un incendiu a mistuit o biserică monument din judeţul Dolj. Incendiul a izbucnit la turlă, însă flăcările violente erau la vezi tot »

Lumina Sfântă de la Ierusalim. Adevăr sau minciună?

Aprinderea Luminii Sfinte în ajunul Învierii Domnului este unul dintre cele mai vechi miracole ale creştinătăţii, care, de-a lungul timpurilor, vezi tot »

A murit actorul Juan Joya Borja, cunoscut ca ”El Risitas”, celebru pentru râsul lui molipsitor

Actorul și omul de televiziune Juan Joya Borja, cunoscut și sub numele de „El Risitas”, a murit în Sevilla, Spania, vezi tot »

 

Cosmin Durle: Investiții în agricultură de peste două miliarde de euro, care vin și din fonduri de la bugetul de stat, și din fonduri europene.

PSD urmează să facă investiții durabile în sectorul agroalimentar, conform programului de guvernare, pentru după data de 6 decembrie. Sunt cinci aspecte despre care trebuie să vorbim la acest sector, în primul rând, încurajarea activităților în zona montană.

Este vorba despre centre de colectare de lapte, lână, fructe de pădure, fiind vorba totodată și despre stânele montane, cu centre de procesare pentru carne și lactate. Bugetul pentru această parte a sectorului agroalimentar este de 1 miliard de euro din bugetul de stat. Mai departe, vorbim despre un sprijin pentru agricultura locală și ne referim la abatoare de capacitate mică în ferme, la fabrici de spălare și de recondiționare pentru lână. Bugetul este același, de un miliard de euro, însă ne vom ajuta aici și de fondurile venite de la Uniunea Europeană. Nu trebuie sa uităm nici de protecția mediului atunci când vorbim despre agricultură așa că vom oferi granturi pentru sisteme fotovoltaice.

Vrem să susținem instalarea de panouri solare pentru producerea energiei electrice, urmând să alocăm 15.000 de euro per beneficiar. Ne-am gândit la un buget de 100 de milioane de euro care vin tot din partea statului. Nu în ultimul rând, există și granturi pentru stații de biogaz, cu același buget, și constă în construcția de stații de biogaz pentru producerea energiei electrice poate ajunge.

O finanțare poate ajunge și până la sume de 2 milioane de euro per beneficiar. În final, aș vrea să vorbesc despre susținerea industriei de inputuri. Ce înseamnă asta? Susținerea producției de îngrășăminte și de alte asemenea materiale. Deci, în total, vorbim despre investiții de peste două miliarde de euro, care vin și din fonduri de la bugetul de stat, și din fonduri europene.

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană DOLJ
Executat de Ilie Virgil Daniel Consulting PFA
CUI Mandatar Financiar: 11200020