Lista măsurilor de relaxare din etapa a patra, valabile din 1 august: Care vor fi ultimele restricții ridicate în România

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a aprobat lista măsurilor de relaxare ce se vor aplica în România, gradual, vezi tot »

CNSU a aprobat lista măsurilor de relaxare din România. Cîțu: “Se elimină portul măștii în spații deschise”

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat lista măsurilor de relaxare ce se vor aplica în România. Primele restricții vezi tot »

Incendiu la o biserică din Dolj. Flăcările au izbucnit în turla monumentului istoric

Un incendiu a mistuit o biserică monument din judeţul Dolj. Incendiul a izbucnit la turlă, însă flăcările violente erau la vezi tot »

Lumina Sfântă de la Ierusalim. Adevăr sau minciună?

Aprinderea Luminii Sfinte în ajunul Învierii Domnului este unul dintre cele mai vechi miracole ale creştinătăţii, care, de-a lungul timpurilor, vezi tot »

A murit actorul Juan Joya Borja, cunoscut ca ”El Risitas”, celebru pentru râsul lui molipsitor

Actorul și omul de televiziune Juan Joya Borja, cunoscut și sub numele de „El Risitas”, a murit în Sevilla, Spania, vezi tot »

 

Cum ar fi fost intervenția de la Onești dacă nu era desființată Acvila, structura specializată a MAI

acvila

Tragedia de la Onești a arătat poate cel mai bine la ce se ajunge atunci când o instituție a statului român își taie singură craca de sub picioare. Pentru că, fie și dacă ”Procurorul Dumnezeu” de la Onești i-ar fi lăsat pe luptătorii de la Intervenții Speciale să acționeze, aceștia tot nu ar fi avut cu ce!

Acesta este crudul adevăr pe care, dacă actuala conducere a Ministerului Afacerilor Interne nu o conștientizează, atunci chiar că degeaba cad oricâte capete din Poliție. Pentru că la SAS Bacău nu există polițiști cu brevet de alpiniști, care să poată să coboare la nevoie în rapel. La fel cum nu există nici la majoritatea inspectoratelor județene de Poliție.

Și după cum nu există nici polițiști cu brevete de scufundători, dacă ar fi fost, de exemplu, nevoie de o astfel de intervenție de salvare. Iar ca să nu se mai mire analiștii de ce nu au intervenit lunetiștii la Onești, trebuie să menționăm că aceștia nu există! Nici la Onești, nici la Bacău, nici în celelalte județe! Relevant fiind că, după cum reiese din informațiile intrate în posesia noastră, situația nu stă mai bine nici măcar în Capitală! Acolo unde, ce-i drept, polițiștii au la dispoziție câteva lunete, trei-patru, dar numai una este cu adevărat funcțională la parametri maximi!

Și uite cum nu se poate ocoli întrebarea cum s-ar fi acționat dacă nu ar fi fost desființată ACVILA, structură MAI specializată în astfel de intervenții. Ci nu în protecția unor demnitari politici sau în ”descinderi” cu cagula pe față la niște banale percheziții pentru ridicarea de documente la societăți comerciale. Sau, dincolo de scandalul din jurul desființării ACVILA, dacă o astfel de structură ar fi funcționat fie și sub alt nume sau cu o altă conducere. Pentru că, totuși, Ministerul de Interne a băgat zeci de milioane de euro în dotarea ei.

Ca și în instruirea luptătorilor, care erau avizați prin brevete obținute în urma unor cursuri complexe de pregătire. Și care au fost expulzați apoi prin tot felul de birouri.