Lista măsurilor de relaxare din etapa a patra, valabile din 1 august: Care vor fi ultimele restricții ridicate în România

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a aprobat lista măsurilor de relaxare ce se vor aplica în România, gradual, vezi tot »

CNSU a aprobat lista măsurilor de relaxare din România. Cîțu: “Se elimină portul măștii în spații deschise”

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat lista măsurilor de relaxare ce se vor aplica în România. Primele restricții vezi tot »

Incendiu la o biserică din Dolj. Flăcările au izbucnit în turla monumentului istoric

Un incendiu a mistuit o biserică monument din judeţul Dolj. Incendiul a izbucnit la turlă, însă flăcările violente erau la vezi tot »

Lumina Sfântă de la Ierusalim. Adevăr sau minciună?

Aprinderea Luminii Sfinte în ajunul Învierii Domnului este unul dintre cele mai vechi miracole ale creştinătăţii, care, de-a lungul timpurilor, vezi tot »

A murit actorul Juan Joya Borja, cunoscut ca ”El Risitas”, celebru pentru râsul lui molipsitor

Actorul și omul de televiziune Juan Joya Borja, cunoscut și sub numele de „El Risitas”, a murit în Sevilla, Spania, vezi tot »

 

Cum ne dăm seama cu ce vaccin ne imunizăm, încă de la programare

vaccin

În acest moment platforma de vaccinare nu ne permite să alegem tipul de ser cu care vrem să te imunizăm. Mulți dintre noi însă ne-am dori să știm, înainte de a confirma programarea, dacă vom beneficia de vaccinul Pfizer, Moderna sau AstraZeneca.

Există o metodă prin care ne putem da seama dinainte ce ne așteaptă odată ajunși la centrul de vaccinare.

Odată intrați pe platformă și dacă prindem un loc liber, sistemul ne va direcționa automat și pentru rapel. Ei bine, acesta este momentul când trebuie să fim foarte atenți și să calculăm numărul de zile aflate între prima și a doua doză. În funcție de perioada dintre cele două faze ale vaccinării ne putem da seama la ce tip de vaccin am nimerit.

Astfel, dacă programarea rapelului are loc după 21 de zile avem de-a face cu vaccinul de la Pfizer.

Dacă este la 28 de zile însamnă că platforma ne-a repartizat la vaccinarea cu Moderna. 

Dacă este la 56 de zile vom avea parte de AstraZeneca.