Lista măsurilor de relaxare din etapa a patra, valabile din 1 august: Care vor fi ultimele restricții ridicate în România

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a aprobat lista măsurilor de relaxare ce se vor aplica în România, gradual, vezi tot »

CNSU a aprobat lista măsurilor de relaxare din România. Cîțu: “Se elimină portul măștii în spații deschise”

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat lista măsurilor de relaxare ce se vor aplica în România. Primele restricții vezi tot »

Incendiu la o biserică din Dolj. Flăcările au izbucnit în turla monumentului istoric

Un incendiu a mistuit o biserică monument din judeţul Dolj. Incendiul a izbucnit la turlă, însă flăcările violente erau la vezi tot »

Lumina Sfântă de la Ierusalim. Adevăr sau minciună?

Aprinderea Luminii Sfinte în ajunul Învierii Domnului este unul dintre cele mai vechi miracole ale creştinătăţii, care, de-a lungul timpurilor, vezi tot »

A murit actorul Juan Joya Borja, cunoscut ca ”El Risitas”, celebru pentru râsul lui molipsitor

Actorul și omul de televiziune Juan Joya Borja, cunoscut și sub numele de „El Risitas”, a murit în Sevilla, Spania, vezi tot »

 

Dinescu despre Liiceanu: Un conțopist al abjecției

mircea dinescu

Mircea Dinescu o atacă pe Ana Blandiana din cauza unor fragmente dintr-o carte publicată recent. Gabriel Liiceanu îl face „cu ou și cu oțet” pe Dinescu pentru această obrăznicie, iar acesta nu rămâne dator și îi răspunde filosofului național.

Probabil că pe poetul Mircea Dinescu nu l-au înfuriat epitetele de genul „scandalagiul, vedeta, mitocanul, poftangiul, un claun isteric locuit de patima căpătuielii”, ci modalitatea în care Liiceanu încearcă să arunce o umbră de îndoială asupra perioadei de disidență. Mai mult, Gabriel Liiceanu îl ocărăște pe Dinescu pentru transformarea sa într-o „pușlama ordinară” după momentul Revoluției din 1989.

„În preajma lui ʼ90, poetul intră în rolul de disident oficial, dar tot ce face (și mai ales cum face) în zilele revoluției din decembrie și în continuare ne obligă să recurgem la scenarii de culise nedescâlcite nici până în ziua de azi. Cândva se va afla poate că a făcut parte din casting-ul unei cacialmale istorice, că a fost agentul transformării unui moment sublim într-o farsă. Căci a văzut vreodată cineva un disident care, după ce se presupune că, mânat de virtuți nobile, s-a aruncat în lupta cu Răul, să se lăfăiască apoi într-un comportament de pușlama ordinară?”, scrie Gabriel Liiceanu pe Contributors.

În replică, Mircea Dinescu scrie pe pagina sa de Facebook o postare intitulată „Cum am decis eu să-mi deschid un barber shop” în care dezvăluie motivul pentru care Liiceanu nu a avut curajul să se alăture altor intelectuali pentru o așa zisă revoluție avant la lettre. Deși i-a lipsit curajul în perioada dictaturii, după revoluție filosului nu i-a fost teamă să se prezinte drept disident.