Lista măsurilor de relaxare din etapa a patra, valabile din 1 august: Care vor fi ultimele restricții ridicate în România

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a aprobat lista măsurilor de relaxare ce se vor aplica în România, gradual, vezi tot »

CNSU a aprobat lista măsurilor de relaxare din România. Cîțu: “Se elimină portul măștii în spații deschise”

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat lista măsurilor de relaxare ce se vor aplica în România. Primele restricții vezi tot »

Incendiu la o biserică din Dolj. Flăcările au izbucnit în turla monumentului istoric

Un incendiu a mistuit o biserică monument din judeţul Dolj. Incendiul a izbucnit la turlă, însă flăcările violente erau la vezi tot »

Lumina Sfântă de la Ierusalim. Adevăr sau minciună?

Aprinderea Luminii Sfinte în ajunul Învierii Domnului este unul dintre cele mai vechi miracole ale creştinătăţii, care, de-a lungul timpurilor, vezi tot »

A murit actorul Juan Joya Borja, cunoscut ca ”El Risitas”, celebru pentru râsul lui molipsitor

Actorul și omul de televiziune Juan Joya Borja, cunoscut și sub numele de „El Risitas”, a murit în Sevilla, Spania, vezi tot »

 

DNA s-a SUPĂRAT pe Guvernul Cîțu. Urmează ARESTĂRI?

BUCURESTI - DNA - DIRECTIA NATIONALA ANTCORUPTIE

Procurorul-sef al DNA, Crin Bologa, a declarat joi ca, asa cum arata proiectul de buget pe anul 2021, Directia Nationala Anticoruptie nu-si poate desfasura activitatea „in bune conditii”.

„Referitor la buget, noi am cerut o suma care sa ne permita desfasurarea in bune conditii a activitatii. Am cerut pentru serviciul tehnic, pentru dezvoltarea acestuia, atat uman cat si tehnic, cred ca am cerut vreo 30 de milioane de lei si am primit 6. Deci, ne vom putea desfasura activitatea probabil pana la o rectificare”, a afirmat Crin Bologa in cadrul conferintei in care a prezentat raportul de activitate pe anul trecut.

Serviciul Tehnic este structura care se ocupa, printre altele, de interceptarile telefonice si filaje.

In raportul de activitate de anul trecut, DNA a scos in evidenta lipsa totala a echipamentelor tehnice necesare punerii in executare a masurii de supraveghere, filajul, in conditiile utilizarii la scala larga a noilor tehnologii de comunicare si ale pastrarii si transmiterii documentelor in format electronic.

Seful DNA a adaugat joi ca activitatea DNA nu se poate desfasura „in bune conditii” cu sumele alocate.

„Noi suntem ordonatori secundari de credite. Bugetul nostru trece prin bugetul Ministerului Public si probabil Executivul a apreciat sa ne aloce o suma redusa fata de ceea ce am cerut, pentru ca in cursul anului 2021 sa se vina cu rectificari bugetare. Asa cum arata proiectul de buget, noi nu ne putem desfasura activitatea in bune conditii. Dar se pare ca in cazul tuturor institutiilor e la fel si atunci noi intelegem si situatia asta si speram ca pe parcursul anului, prin rectificari bugetare, sa primim, a spus Bologa.