Anunț-bombă, în plin scandal. Fondul Proprietatea vinde acțiunile deținute la OMV-Petrom

Fondul Proprietatea anunță că își vinde toate acțiunile la OMV Petrom, potrivit unui document publicat la Bursa de Valori București vezi tot »

Gata, a început embargoul! Cum va supraviețui Europa fără țițeiul Moscovei?

Începând de luni se declanșează embargoul european asupra petrolului rusesc: importurile de țiței pe cale maritimă sunt interzise (nu cele vezi tot »

Scene hilare în Ministerul Energiei: Flancat de jandarmi, presă și funcționari, George Simion îi vorbește prin ușă lui Virgil Popescu

Liderul AUR, George Simion, a găsit luni biroul ministrului Energiei, Virgil Popescu, dar nu a reușit să intre în cabinet, vezi tot »

O serie de lideri PNL s-au opus categoric variantei PSD de creștere a pensiilor, în ședința conducerii liberale desfășurată miercuri vezi tot »

Mircea Geoană: NATO a ridicat nivelul de vigilență pe întreg flancul estic, inclusiv în România

Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, a făcut joi, 16 noiembrie, o declaraţie de presă referitoare la  explzia din vezi tot »

 

Gata cu pensiile speciale uriașe? Marius Budăi face anunțul zilei despre majorarea diferențiată a pensiilor

1-marius-budai-critici-dure-la-adresa-politicienilor-de-dreapta-cu-saracia-oamenilor-cu-nevoile-parintilor-si-bunicilor-nostri

„În momente de criză, și manualul spune că trebuie să ai grijă de populația care se încadrează în aceste categorii vulenerabile”, spune ministrul Muncii, Marius Budăi, despre majorarea diferențiată a pensiilor. „Noi am discutat și am avut o propunere de majorare de cel puțin 10%, am discutat în ultimul timp despre o anvelopă bugetară de 15%, cu majorare a punctului de pensie pentru toată lumea și o majorare diferențiată, adică acordare de sprijin pentru categoriile vulnerabile. Credem foarte mult în această măsură, pentru că în momente de criză și manualul spune că trebuie să ai grijă de populația care se încadrează în aceste categorii vulenerabile”, a spus Marius Budăi.

Ministrul Muncii a evitat să se pronunțe cu privire la ajutorul acordat celor cu pensii mici: „Sunt multe variante pe masă. Luăm decizia în coaliție și transparent voi comunica și vor comunica liderii coaliției”.

„Discuțiile sunt pe final în coaliție, suntem pe final cu construcția bugetului și imediat într-o săptămână, o săptămână și jumătate avem decizia finală”, conchide Budăi. Mărirea eșalonată a punctului de pensie este neconstituțională, spunea, luni, premierul Nicolae Ciucă. Declarația sa a venit după ce liderul PSD, Marcel Ciolacu, a cerut duminică seara o majorare diferențiată a pensiilor.