O serie de lideri PNL s-au opus categoric variantei PSD de creștere a pensiilor, în ședința conducerii liberale desfășurată miercuri vezi tot »

Mircea Geoană: NATO a ridicat nivelul de vigilență pe întreg flancul estic, inclusiv în România

Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, a făcut joi, 16 noiembrie, o declaraţie de presă referitoare la  explzia din vezi tot »

Primele semne că occidentul și SUA încep să se sature de pretențiile lui Zelenski

Responsabilitatea pentru incidentul din Polonia, unde doi oameni au murit după explozia unei rachete rătăcite lansate în războiul Rusiei cu vezi tot »

Casa Albă îl contrazice din nou pe Zelenski: Explozia din Polonia ‘a fost, cel mai probabil, rezultatul unei rachete antiaeriene ucrainene’

Administraţia Joseph Biden a reafirmat, miercuri seară, că nu există niciun indiciu care să contrazică ipoteza preliminară a autorităţilor din vezi tot »

Incident Polonia | Se activează articolul 4 din Tratatul NATO? Ce presupune acesta

Activarea Articolului 4 din Tratatul NATO de către Polonia ar duce la consultări oficiale ale aliaţilor. Articolul acoperă scenariul în vezi tot »

 

Ipocrizia sancțiunilor împotriva Rusiei: SUA cumpără petrol rusesc, via India

62273575

În pofida sancţiunilor, petrolul rusesc continuă să fie livrat către SUA şi alte state prin India, potrivit unui raport al Petro-Logistics, scrie Insider.

Importurile indiene de ţiţei rusesc au crescut vertiginos în acest an datorită preţurilor din ce în ce mai mici pe baril. India a importat, din aprilie şi până în iunie, aproximativ 583.000 de barili de ţiţei rusesc pe zi, comparativ cu 36.000 în 2021, a declarat Petro-Logistics. Între timp, exporturile Indiei de produse petroliere au crescut semnificativ, pe fondul crizei energetice din Occident.

Deşi rămâne dificil să se dovedească cu certitudine că ţiţeiul importat de SUA şi de alte state este de provenienţă rusească, o serie de rapoarte ulterioare ar putea determina cu exactitate originea petrolului.

SUA au interzis complet petrolul rusesc, în timp ce alte state au adoptat sancţiuni fără a interzice direct petrolul Moscovei. Dintre ţările care au aplicat sancţiuni, Coreea de Sud a importat 31.000 bpd, Singapore 23.000 bpd, iar SUA 15.000 bpd. Australia şi câteva ţări europene au fost, de asemenea, printre importatorii de top de produse petroliere ruseşti.

SUA au importat în mare parte benzină, cumpărând adesea produse petroliere din India pentru sezonul de vârf, potrivit Petro-Logistics.

„Este foarte dificil din punct de vedere practic să identifici dacă petrolul din Rusia ajunge în ţările care au impus sancţiuni. Cu toate acestea, din cauza naturii fungibile a petrolului, datele pot arăta cel puţin unde se află rafinăriile indiene care au ţiţei rusesc în amestecul lor de materie primă”, conform raportului în cauză.