Lista măsurilor de relaxare din etapa a patra, valabile din 1 august: Care vor fi ultimele restricții ridicate în România

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a aprobat lista măsurilor de relaxare ce se vor aplica în România, gradual, vezi tot »

CNSU a aprobat lista măsurilor de relaxare din România. Cîțu: “Se elimină portul măștii în spații deschise”

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat lista măsurilor de relaxare ce se vor aplica în România. Primele restricții vezi tot »

Incendiu la o biserică din Dolj. Flăcările au izbucnit în turla monumentului istoric

Un incendiu a mistuit o biserică monument din judeţul Dolj. Incendiul a izbucnit la turlă, însă flăcările violente erau la vezi tot »

Lumina Sfântă de la Ierusalim. Adevăr sau minciună?

Aprinderea Luminii Sfinte în ajunul Învierii Domnului este unul dintre cele mai vechi miracole ale creştinătăţii, care, de-a lungul timpurilor, vezi tot »

A murit actorul Juan Joya Borja, cunoscut ca ”El Risitas”, celebru pentru râsul lui molipsitor

Actorul și omul de televiziune Juan Joya Borja, cunoscut și sub numele de „El Risitas”, a murit în Sevilla, Spania, vezi tot »

 

Ipoteză-șoc! Bugetul alocat Curții Supreme, o răzbunare pentru poziția față de desființarea Secției Speciale

justitie

Presa a consemnat, joi, declarațiile surprinzătoare făcute de Corina Corbu, președinta Înaltei Curți de Casație și Justițe (ÎCCJ), la finalul dezbaterilor din comisiile parlamentare în legătură cu bugetul alocat instituției sale.

Corbu a invocat starea necorespunzătoare a sediului instituției sale și a evocat pericolul unui incendiu într-o clădire “proiectată pentru 250 de oameni și în care își desfășoară activitatea 400 de oameni”.

“Nu se găsește finanțare pentru a efectua o simplă expertiză electrică, pentru a vedea dacă nu există pericol de a lua foc la Înalta Curte, pentru că instalațiile sunt suprasolicitate în fiecare moment”, le-a spus Corbu parlamentarilor.

Ea s-a mai plâns de faptul că grefierii sunt nevoiți să care dosare de la subsol cu brațele, pentru că nu există lift.

Situația a fost analizată la Punctul de întâlnire de jurnalista Adina Anghelescu.

“S-a ajuns ca, la nivel de minister, Justiția să fie Cenușăreasa. Există un mare adevăr în declarația. președintei ÎCCJ.

Sediul instanței este foarte vechi. De 20 de ani, fiecare dintre președinții care au avut pe mână această instanță se zbate să rezolve problemea sediului. Este un sediu impropriu. Dacă doamna președinte a spus că poate lua foc oricând, trebuie să o credem.

Înfrângerea pe care a suferit-o președintele ÎCCJ în ceea ce privește bugetul instituției sale dovedește o răzbunare la adresa ei, dat fiind poziția sa când și-a dat în cadrul CSM avizul negativ asurpra desființării Secției Speciale”, a estimat Adina Anghelescu.