Mircea Geoană, pe primul loc în preferințele românilor la alegerile prezidențiale. Cele patru situații posibile pentru turul doi

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, se află pe primul loc în topul intenţiilor de vot pentru alegerile prezidenţiale, vezi tot »

Mircea Geoană nu s-a mai abținut după ce a văzut o poză cu Mihai Tudose și Rareș Bogdan: Te pufnește râsul

Secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană a afirmat că a murit de râs după ce i-a arătat cineva o fotografie cu europarlamentarii vezi tot »

Geoană despre susținerea PSD – PNL la prezidențiale: Se poate și fără ei!

Secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană a afirmat reprezentanţii actualei coaliţii încearcă să blocheze jocul şi să spună “suntem noi şi fără vezi tot »

Care e candidatul cu cele mai mari șanse să le obțină votul românilor și cum sunt văzuți Geoană, Ciolacu și Ciucă

Cu șase luni înaintea alegerilor prezidențiale, ofertele partidelor pentru Cotroceni nu sunt atractive în afara activelor de partid, rezultă dintr-o vezi tot »

Dublă lovitură pentru Klaus Iohannis: Italia și Suedia îl susțin pe Mark Rutte ca viitor secretar general al NATO

Suedia şi Italia îl susţin pe premierul olandez Mark Rutte ca viitor secretar general al NATO, informează joi agenţiile internaţionale de presă. Prim-ministrul vezi tot »

 

Mircea Geoană, despre declarația controversată făcută de Trump: Are ‘iz de campanie electorală’

geoana-1000x600

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a spus la Digi24 că declarația controversată a fostului președinte american Donald Trump are „iz de campanie electorală” și că poate fi interpretată ca un fel de negociere dură pentru ca toate țările NATO să aloce pentru apărare cele două procente din PIB pe care și le-au asumat.

Întrebat dacă există pericolul ca Rusia să atace o țară NATO, Geoană a spus: „Nu vedem un risc iminent la adresa securității noastre, dar vedem o Rusie tot mai imprevizibilă. Cea mai bună soluție este s ne pregătim pentru un scenariu negativ. A te pregăti pentru un scenariu negativ înseamnă că acel scenariu nu se întâmplă. Asta înțelelege Rusia. Cu cât NATO e mai puternic, cu atât riscurile sunt mai mici”.

El a vorbit și despre controversata declarație a lui Trump, care a spus la un miting electoral „ar încuraja” Rusia să facă „ce dracului vrea” oricărei țări NATO care nu-și atinge ținta de cheltuieli bugetare alocate apărării. Acest lucru ar însemna să nu respecte articolul 5 din Tratatul NATO, referitor la apărarea colectivă a Alianței. Geoană spune că a lucrat cu Trump, în timpul primului mandat al acestuia, și că există o diferență între un candidat în campanie și un șef de stat.

„Unde există un sâmbure de adevăr, poate Trump a spus-o mai apăsat și mai radical, că e anormal ca America să plătească integral securitatea europenilor. Sub această formă de presiune, de negociere mai puternică, mai mulți aliați au început să cheltuiască spre 2%. Cred că și Europa începe să se trezească la noua realitate”, a spus Geoană.