Geoană, diplomat cu Ciolacu: Joc la altă ligă. Nu tratezi un fost coleg așa / Ce spune de mutarea prezidențialelor în septembrie

„Ceea ce este, într-un fel, oarecum ironic și neașteptat, este că în anul electoral prezidențial 2024, cu o miză atât vezi tot »

Mircea Geoană: Dacă voi candida, voi candida independent

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat într-un interviu difuzat marți seară de Antena 3 că își dorește să vezi tot »

Nimic fără Klaus Iohannis: Liderii coaliției au recunoscut că președintele a fost informat despre toate negocierile purtate!

Președintele României, Klaus Iohannis, a dat undă verde comasării alegerilor. Deși nu procesul nu face parte din prerogativele sale, șeful statului vezi tot »

Breaking | PSD și PNL au votat comasarea alegerilor și listele comune la europarlamentare

Conducerile PSD și PNL, întrunite în ședințe separate, au aprobat miercuri seara comasarea alegerilor europarlamentare cu alegerilor locale, pe 9 iunie, și alianța vezi tot »

Ciolacu și Ciucă s-au înțeles pe comasare: liste comune PSD-PNL în alegeri

Liderii coaliției au amânat ședința care ar fi trebuit să aibă loc, duminică, însă Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au vorbit la telefon și vezi tot »

 

Mircea Geoană (NATO): ‘Evident că spunem partenerilor noștri israelieni și aliați direct cu America că este tot dreptul să își apere teritoriul. Suntem foarte atenţi la riscul de escaladare

Mzc5YjI2ZjcwY2I5M2I4YTVjMGIxZmM5YWUzZA==.thumb

Secretarul General adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat că nu sunt indicii pentru un risc de escaladare la nivel de conflict global.

În clipa de faţă suntem foarte atenţi la riscul de escaladare, mai degrabă la nivel regional şi credem că şi vizita preşedintelui Biden a făcut foarte mult bine„, a spus secretarul general adjunct al NATO.

Mircea Geoană arată că autorităţile fac un efort de dezescaladare a tensiunilor.

Evident că spunem partenerilor noştri israelieni şi aliaţi direct cu America că este tot dreptul să îşi apere teritoriul şi să răspundă unui astfel de atac terorist şi barbar, dar în acelaşi timp făcut cu atenţie la victimele civile„, precizează oficialul NATO.

„Vedem cum propagandă şi informare şi dezinformare inflamează strada arabă, nu doar din regiune dar şi din Europa şi din Statele Unite„, a adăugat el.

”Nu vedem condiţii pentru aşa ceva”

„Aş vrea să coborâm puţin temperatura cu privire la o escaladare la nivel şi mai mare. Nu vedem condiţii pentru aşa ceva. Nu există nici interes, nici resurse. În schimb, vedem în continuare elemente de tensiune – război deschis în Ucraina, acest atac deliberat şi cu un calcul foarte precis să deraieze procese mai mari din regiune„, a mai spus Mircea Geoană, la Antena3 CNN.

Potrivit lui Mircea Geoană, „e foarte important să ne ajutăm partenerii şi să veghem întotdeauna la dezescaladare şi la evitarea unei amplificări a unui conflict care deja are reverberații importante„.

Pentru noi este foarte important, ca NATO, să fim atenţi ca nimic din ceea ce înseamnă risc la adresa securităţii noastre, de la cabluri submarine, fibră optică, conducte, exporturi de cereale, competiţie cibernetică, competiţie în spaţiu, conflicte regionale de acest gen şi de aceea suntem un factor de stabilizare şi de predictibilitate. Ne uităm cu foarte multă atenţie la ce se întâmplă în Orientul Mijlociu”.