Mircea Geoană, pe primul loc în preferințele românilor la alegerile prezidențiale. Cele patru situații posibile pentru turul doi

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, se află pe primul loc în topul intenţiilor de vot pentru alegerile prezidenţiale, vezi tot »

Mircea Geoană nu s-a mai abținut după ce a văzut o poză cu Mihai Tudose și Rareș Bogdan: Te pufnește râsul

Secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană a afirmat că a murit de râs după ce i-a arătat cineva o fotografie cu europarlamentarii vezi tot »

Geoană despre susținerea PSD – PNL la prezidențiale: Se poate și fără ei!

Secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană a afirmat reprezentanţii actualei coaliţii încearcă să blocheze jocul şi să spună “suntem noi şi fără vezi tot »

Care e candidatul cu cele mai mari șanse să le obțină votul românilor și cum sunt văzuți Geoană, Ciolacu și Ciucă

Cu șase luni înaintea alegerilor prezidențiale, ofertele partidelor pentru Cotroceni nu sunt atractive în afara activelor de partid, rezultă dintr-o vezi tot »

Dublă lovitură pentru Klaus Iohannis: Italia și Suedia îl susțin pe Mark Rutte ca viitor secretar general al NATO

Suedia şi Italia îl susţin pe premierul olandez Mark Rutte ca viitor secretar general al NATO, informează joi agenţiile internaţionale de presă. Prim-ministrul vezi tot »

 

Mișcări tectonice în Bănie: Excluderi de răsunet în PNL Craiova

pnl

Nu este liniște între liberalii din Bănie chiar în anul electoral! Biroul Politic Local al Partidului Național Liberal Craiova a luat decizii importante în cadrul ședinței din data de 10 februarie 2024, vizând reconfigurarea structurii de conducere și a listei de consilieri locali.

În urma votului exprimat de membrii Biroului Politic Local, s-a hotărât propunerea de excludere din partid a trei consilieri locali: Marian Vasile, Cosmin Corâțu și Mădălin Voicinovschi. 

Marian Vasile, unul dintre consilierii vizați, și-a exprimat anterior intenția de a candida pentru Primăria Craiovei. Cu toate acestea, candidatura sa nu a fost susținută.

Romeo Voicinovschi, un alt membru al partidului menționat în context, a exprimat surprinderea și dezamăgirea față de decizia de excludere prin intermediul unei postări pe rețelele sociale, subliniind lipsa unui dialog prealabil și a unor acuzații concrete privind activitatea sa.

Această serie de evenimente survine într-un moment în care PNL Craiova se confruntă cu provocări interne și o dinamică politică fluctuantă. La ultimele alegeri locale, partidul a obținut 9 mandate de consilieri locali, dar a fost martorul plecării sau excluderii a șase dintre aceștia, reflectând tensiuni interne și diferende privind strategia și conducerea.

Printre cei care i-a exclus pe cei trei consilieri s-a aflat și deputatul Nicolae Giugea, nimeni altul decât cel care plecase din partid cu Ludovic Orban în urmă cu doi ani, reproșând partidului că este “exact ca o balenă eșuată care se sinucide din senin”, dar apoi a reevaluat filiala PNL Craiova și a revenit la conducerea ei.

Printre cei care au fost excluși din PNL se află și actualul prefect, Dan Diaconu, dar și actualul viceprimar al Craiovei, Răzvan Diaconu.