Premierul desemnat se reorientează: După eșecul negocierilor cu PSD, se va discuta cu USR

Duminică, la Palatul Victoria, premierul desemnat Nicolae Ciucă a continuat discuțiile pentru finalizarea Programului de Guvernare, împreună cu echipele de vezi tot »

Dr. Streinu Cercel: ”Ne aşteptăm ca numărul pacienţilor infectaţi să crească. Să înceapă testarea la fiecare scară de bloc”

Medicul Adrian Streinu Cercel a declarat într-o conferinţă de presă în cadrul Maratonului vaccinării de la Bucureşti, că medicii se vezi tot »

Universitatea Craiova bate Chindia și urcă pe locul 2

Universitatea Craiova s-a impus în meciul de la Ploiești, scor 1-0, în fața formației Chindia Târgoviște, și a urcat provizoriu vezi tot »

Certificatul verde COVID – unde poţi/nu poţi să mergi fără el, începând de luni

Intră în vigoare restricţii dure pentru români, începând de luni. Astfel, certificatul verde va fi obligatoriu cam peste tot, inclusiv vezi tot »

Lia Olguța Vasilescu: ”Prin PNRR se adâncesc inechitățile dintre regiunile de dezvoltare”

Primarul Municipiului Craiova. Lia Olguța Vasilescu critică, într-un mesaj public, modul în care a fost gândit Planul Național de Redresare vezi tot »

 

Premierul Cîțu a recunoscut că a mințit în CV-ul oficial de la Guvern legat de anul absolvirii masterului din SUA

design-fara-titlu-2021-08-11t160548747-1024x576

Florin Cîțu a recunoscut miercuri că a terminat masterul în 2002, nu în 1999, cum apare în CV și cum a pretins până în prezent, după ce Iowa State University din Statele Unite a contrazis informațiile din CV-ul premierului.

În CV-ul oficial al premierului apărea faptul că între 1997-1999, a făcut un masterat la Universitatea de Stat din Iowa, după care, până în 2002, acesta ar fi studiat la aceeași universitate un doctorat, însă „fără dizertație”.

Conform Libertatea, Universitatea de Stat din Iowa a transmis faptul că Florin Cîțu ar fi încheiat studiile la Masterul Major Economics pe 11 mai 2002.

”Confirmăm că Florin Cîțu a primit o diplomă Master of Science în Economie (Major Economics) pe 11 mai 2002 de la Universitatea de Stat Iowa”

De asemenea, universitatea a mai amintit că, într-adevăr, Cîțu a fost înscris la cursurile ei, în total, din august 1997 și până în mai 2002, dar că masterul și l-a luat în mai 2002. Iowa State nu a mai amintit nimic despre doctorat, pe care în primul email spusese deja că nu-l are în înregistrările facultății. 

În CV-ul lui Florin Cîțu apare că a studiat la Grinnell College, în perioada 1992-1996, ceea ce a fost confirmat de către universitate. În cadrul sistemului de învățământ superior, premierul a obținut o diplomă BA în Economie.

”Confirmăm că domnul Florin Cîțu a fost studentul nostru și a absolvit cu o diplomă BA în Economie, în mai 1996”, răspunde Grinnell College, la cererea jurnalistului Recorder Laurențiu Ungureanu.

Diploma BA- Bachelor of the Arts este echivalentul ca rang academic al unei diplome de licență obținută în cadrul unei facultăți din România.

La întrebarea ”De ce premierul consideră că programul a fost terminat în 1999 și a scris asta în CV, câtă vreme facultatea spune că l-a terminat în 2002 și el însuși recunoaște că l-a terminat prin dizertație în 2002?”, reprezentantul Guvernului României n-a mai răspuns, conform Libertatea.