Geoană, diplomat cu Ciolacu: Joc la altă ligă. Nu tratezi un fost coleg așa / Ce spune de mutarea prezidențialelor în septembrie

„Ceea ce este, într-un fel, oarecum ironic și neașteptat, este că în anul electoral prezidențial 2024, cu o miză atât vezi tot »

Mircea Geoană: Dacă voi candida, voi candida independent

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat într-un interviu difuzat marți seară de Antena 3 că își dorește să vezi tot »

Nimic fără Klaus Iohannis: Liderii coaliției au recunoscut că președintele a fost informat despre toate negocierile purtate!

Președintele României, Klaus Iohannis, a dat undă verde comasării alegerilor. Deși nu procesul nu face parte din prerogativele sale, șeful statului vezi tot »

Breaking | PSD și PNL au votat comasarea alegerilor și listele comune la europarlamentare

Conducerile PSD și PNL, întrunite în ședințe separate, au aprobat miercuri seara comasarea alegerilor europarlamentare cu alegerilor locale, pe 9 iunie, și alianța vezi tot »

Ciolacu și Ciucă s-au înțeles pe comasare: liste comune PSD-PNL în alegeri

Liderii coaliției au amânat ședința care ar fi trebuit să aibă loc, duminică, însă Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au vorbit la telefon și vezi tot »

 

Rusia ia în calcul opțiunea de a lovi Kievul cu o rachetă spațială – Discuții interceptate între oficialii ruși

905ba0f70ec3c61f3317cc406d6a6d47-1

Fostul șef al Roscosmos, Dmitri Rogozin, a vrut să folosească o rachetă spațială pentru a ataca Ucraina. El s-a oferit să-i pună în aplicare planul său dictatorului rus Vladimir Putin, potrivit publicației germane Bild.

Publicația susține că a obținut înregistrări ale conversațiilor lui Rogozin cu Dmitri Baranov, directorul general al centrului spațial și de rachete rus “Progress”, în care au discutat despre un atac cu rachetă spațială asupra unui mare oraș ucrainean . Aceștia doreau să o lanseze de pe cosmodromul Plesetsk și să plaseze bombe și focoase la bord.

În același timp, potrivit jurnaliștilor, Baranov se temea că bombele grele cu explozibil puternic sau focoase ghidate se vor supraîncălzi din cauza intrării supersonice în atmosferă. Rogozin a promis că va discuta această problemă cu proiectantul Iuri Solomonov. În câteva zile, acesta ar fi găsit o soluție.

De asemenea, alte riscuri ale unui astfel de “know-how”, care au fost discutate de Baranov și Rogozin, au fost că părți ale rachetei ar putea cădea pe teritoriul Rusiei, iar eroarea de impact ar putea fi de 50-100 de kilometri.

În general, după cum a susținut Baranov, ar fi nevoie de aproximativ 6 luni pentru a pregăti o astfel de operațiune. Rogozin, la rândul său, a promis că îi va transmite planul lui Putin.

“Planul a fost adus președintelui Federației Ruse pe 16 ianuarie. Nu se știe cum a reacționat la el”, scrie ziarul.

Reamintim că, la sfârșitul anului trecut, propagandiștii ruși au relatat că Rogozin a fost rănit în timpul bombardamentelor din Donețkul ocupat temporar.