În culise se lucrează la Marele Plan: PSD și PNL pregătesc o strategie cum nu s-a mai văzut în România

Liderii PSD și PNL pregătesc alegerile locale și europarlamentare, dar, în culise se negociază un plan mult mai amplu. Cele două partide plănuiesc să vezi tot »

Mircea Geoană ia în calcul scurtarea mandatului la NATO pentru o posibilă candidatură la președinție. ”Sunt două variante”

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, a declarat că va lua o hotărâre în privința carierei sale după summitul vezi tot »

Putin a rezolvat alegerile din Rusia și acum amenință cu al Treilea Război Mondial

Preşedintele rus Vladimir Putin a avertizat luni Occidentul că un conflict direct între Rusia şi alianţa militară NATO condusă de SUA ar însemna că vezi tot »

În România se construiește cea mai mare bază NATO din Europa: va găzdui 10.000 de oameni

NATO și Guvernul României au început deja lucrările la cea mai mare bază NATO din Europa. Noua bază va fi tot la Mihail vezi tot »

 

Șapte membri CSM, scrisoare către Hellvig: Se cere protocolul cu Inspecția Judiciară

CSM - MANDAT DNA - CODRUTA KOVESI

Șapte membri CSM îi cer directorului SRI să transmită Consiliului protocolul încheiat cu Inspecția Judiciară și să urgenteze desecretizarea documentului, deoarece instituția este, potrivit magistraților, singura care a refuzat nejustificat să îl transmită, deși i-a fost cerut în două rânduri.

Judecătorul Mihai Andrei Bălan, procurorul Cristian Ban, judecătorul Andrea Annamaria Chiş, procurorul Florin Deac, judecătorul Mihai Bogdan Mateescu, procurorul Nicolae Andrei Solomon și procurorul Tatiana Toader au transmis, miercuri, o scrisoare deschisă către directorul SRI, Eduard Hellvig, în care îi cer măsuri în privința protocolului încheiat de Serviciu cu Inspecția Judiciară.

„Având în vedere interesul public manifestat în legătură cu protocoalele încheiate de instituţii din cadrul autorităţii judecătoreşti cu Serviciul Român de Informaţii, Consiliul Superior al Magistraturii, în calitatea sa de garant al independenţei justiţiei, a solicitat tuturor instituţiilor judiciare să îi remită spre consultare, până la finalizarea procedurilor de declasificare, toate protocoalele în cauză. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Parchetul General au înaintat de îndată protocoalele solicitate, chiar dacă la acel moment nu erau încă declasificate. Inspecţia Judiciară, deşi a confirmat încheierea unui astfel de protocol, este singura instituţie care a refuzat în mod nejustificat să îl comunice Consiliului, cu toate că documentul i-a fost solicitat în două rânduri, la datele de 27.03.2018, respectiv 12.04.2018”, au transmis cei șapte membri CSM.

Membrii CSM mai spun că solicită public și informații privind stadiul procedurii de desecretizare a protocolului menționat.

„Dată fiind importanţa pe care această instituţie o are în arhitectura sistemului judiciar prin prisma atribuţiilor legale care i-au fost încredinţate, implicând răspunderea disciplinară a magistraţilor judecători şi procurori şi respectarea de către aceştia a normelor deontologice, subsemnaţii, membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, solicităm public Serviciului Român de Informaţii transmiterea către Consiliu, de îndată, a protocolului încheiat între Inspecţia Judiciară şi Serviciu, comunicarea stadiului procedurii de desecretizare şi urgentarea acesteia”, se mai arată în scrisoare.