Geoană, diplomat cu Ciolacu: Joc la altă ligă. Nu tratezi un fost coleg așa / Ce spune de mutarea prezidențialelor în septembrie

„Ceea ce este, într-un fel, oarecum ironic și neașteptat, este că în anul electoral prezidențial 2024, cu o miză atât vezi tot »

Mircea Geoană: Dacă voi candida, voi candida independent

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat într-un interviu difuzat marți seară de Antena 3 că își dorește să vezi tot »

Nimic fără Klaus Iohannis: Liderii coaliției au recunoscut că președintele a fost informat despre toate negocierile purtate!

Președintele României, Klaus Iohannis, a dat undă verde comasării alegerilor. Deși nu procesul nu face parte din prerogativele sale, șeful statului vezi tot »

Breaking | PSD și PNL au votat comasarea alegerilor și listele comune la europarlamentare

Conducerile PSD și PNL, întrunite în ședințe separate, au aprobat miercuri seara comasarea alegerilor europarlamentare cu alegerilor locale, pe 9 iunie, și alianța vezi tot »

Ciolacu și Ciucă s-au înțeles pe comasare: liste comune PSD-PNL în alegeri

Liderii coaliției au amânat ședința care ar fi trebuit să aibă loc, duminică, însă Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au vorbit la telefon și vezi tot »

 

Scenariu de foc în Parlament: Cum ar putea să forțeze PSD remanierea ministrului Energiei

ministru-virgil-popescu-chemat-raport-scandal-preturi-uriase-775277

PSD l-ar putea sabota pe ministrul Energiei la moțiunea simplă inițiată de opoziție, potrivit unui scenariu vehiculat printre parlamentari, au declarat miercuri surse din Camera Deputaților pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

USR va depune la Camera Deputaților o moțiune simplă îndreptată împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu (PNL). Potrivit scenariului vehiculat, nu este nevoie ca PSD să voteze împotriva ministrului din coaliția din care face parte, dar ar fi suficient ca parlamentarii social-democrați să lipsească de la vot pentru ca moțiunea să treacă.

  • „Depinde dacă PSD vrea cu adevărat să-i dea un brânci afară din Guvern sau joacă cinic și le convine să mai rămână acolo ca să aibă pe cine să dea vina pentru criza din energie”, au afirmat surse parlamentare din opoziție 

Potrivit surselor citate, la votul de la moțiune „vor cădea măștile” în coaliție.

Pe de altă parte, surse liberale au declarat pentru ȘTIRIPESURSE.RO spun că social-democrații nu ar merge chiar așa departe pentru că atunci și premierul Ciucă ar putea lua măsuri împotriva unor miniștri PSD cu „pete în activitate” și atmosfera din coaliție s-ar deteriora inutil.

PSD a declanșat în ultimele luni un veritabil recital de acuzații la adresa ministrului PNL al Energiei, pe care îl face responsabil în cea mai mare măsură pentru creșterea prețurilor la energie, liberalizarea pieței și absența măsurilor potrivite în această situație. Vicepreședintele PSD Mihai Tudose, fost premier, este unul din social-democrații care au cerut explicit remanierea ministrului PNL.

O moțiune simplă nu atrage după sine demiterea ministrului, ci reprezintă un semnal politic adresat Guvernului de către Parlament.