O serie de lideri PNL s-au opus categoric variantei PSD de creștere a pensiilor, în ședința conducerii liberale desfășurată miercuri vezi tot »

Mircea Geoană: NATO a ridicat nivelul de vigilență pe întreg flancul estic, inclusiv în România

Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, a făcut joi, 16 noiembrie, o declaraţie de presă referitoare la  explzia din vezi tot »

Primele semne că occidentul și SUA încep să se sature de pretențiile lui Zelenski

Responsabilitatea pentru incidentul din Polonia, unde doi oameni au murit după explozia unei rachete rătăcite lansate în războiul Rusiei cu vezi tot »

Casa Albă îl contrazice din nou pe Zelenski: Explozia din Polonia ‘a fost, cel mai probabil, rezultatul unei rachete antiaeriene ucrainene’

Administraţia Joseph Biden a reafirmat, miercuri seară, că nu există niciun indiciu care să contrazică ipoteza preliminară a autorităţilor din vezi tot »

Incident Polonia | Se activează articolul 4 din Tratatul NATO? Ce presupune acesta

Activarea Articolului 4 din Tratatul NATO de către Polonia ar duce la consultări oficiale ale aliaţilor. Articolul acoperă scenariul în vezi tot »

 

Scenariu de foc în Parlament: Cum ar putea să forțeze PSD remanierea ministrului Energiei

ministru-virgil-popescu-chemat-raport-scandal-preturi-uriase-775277

PSD l-ar putea sabota pe ministrul Energiei la moțiunea simplă inițiată de opoziție, potrivit unui scenariu vehiculat printre parlamentari, au declarat miercuri surse din Camera Deputaților pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

USR va depune la Camera Deputaților o moțiune simplă îndreptată împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu (PNL). Potrivit scenariului vehiculat, nu este nevoie ca PSD să voteze împotriva ministrului din coaliția din care face parte, dar ar fi suficient ca parlamentarii social-democrați să lipsească de la vot pentru ca moțiunea să treacă.

  • „Depinde dacă PSD vrea cu adevărat să-i dea un brânci afară din Guvern sau joacă cinic și le convine să mai rămână acolo ca să aibă pe cine să dea vina pentru criza din energie”, au afirmat surse parlamentare din opoziție 

Potrivit surselor citate, la votul de la moțiune „vor cădea măștile” în coaliție.

Pe de altă parte, surse liberale au declarat pentru ȘTIRIPESURSE.RO spun că social-democrații nu ar merge chiar așa departe pentru că atunci și premierul Ciucă ar putea lua măsuri împotriva unor miniștri PSD cu „pete în activitate” și atmosfera din coaliție s-ar deteriora inutil.

PSD a declanșat în ultimele luni un veritabil recital de acuzații la adresa ministrului PNL al Energiei, pe care îl face responsabil în cea mai mare măsură pentru creșterea prețurilor la energie, liberalizarea pieței și absența măsurilor potrivite în această situație. Vicepreședintele PSD Mihai Tudose, fost premier, este unul din social-democrații care au cerut explicit remanierea ministrului PNL.

O moțiune simplă nu atrage după sine demiterea ministrului, ci reprezintă un semnal politic adresat Guvernului de către Parlament.