Lista măsurilor de relaxare din etapa a patra, valabile din 1 august: Care vor fi ultimele restricții ridicate în România

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a aprobat lista măsurilor de relaxare ce se vor aplica în România, gradual, vezi tot »

CNSU a aprobat lista măsurilor de relaxare din România. Cîțu: “Se elimină portul măștii în spații deschise”

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat lista măsurilor de relaxare ce se vor aplica în România. Primele restricții vezi tot »

Incendiu la o biserică din Dolj. Flăcările au izbucnit în turla monumentului istoric

Un incendiu a mistuit o biserică monument din judeţul Dolj. Incendiul a izbucnit la turlă, însă flăcările violente erau la vezi tot »

Lumina Sfântă de la Ierusalim. Adevăr sau minciună?

Aprinderea Luminii Sfinte în ajunul Învierii Domnului este unul dintre cele mai vechi miracole ale creştinătăţii, care, de-a lungul timpurilor, vezi tot »

A murit actorul Juan Joya Borja, cunoscut ca ”El Risitas”, celebru pentru râsul lui molipsitor

Actorul și omul de televiziune Juan Joya Borja, cunoscut și sub numele de „El Risitas”, a murit în Sevilla, Spania, vezi tot »

 

Udrea, liberă să plece din ţară după ce a fost condamnată la 8 ani de închisoare cu executare

udrea

Elena Udrea, condamnată marți la 8 ani de închisoare cu executare, poate să plece din ţară, a decis, vineri, Curtea de Apel București.

CAB a respins astfel cererea procurorilor DNA de plasare a Elenei Udrea sub control judiciar pentru a nu fugi din țară.

“Sunt aproape la fel de șocată ca la decizia de marți, nu mă așteptam”, a reacționat fosta şefă de cabinet a lui Traian Băsescu.

Tot vineri, Udrea a declarat la Curtea de Apel că Italia nu este o soluție pentru ea să fugă din țară în speranța că și-ar putea executa pedeapsa în libertate. Fostul ministru a plecat în Costa Rica în 2018 înainte să fie condamnată în dosarul Gala Bute.

“Dacă aş vrea să fug din ţară? Păi eu am experiența statului în puşcărie în afara ţării. Sunt un om raţional, nu aş merge să înfund puşcăriile afară, să mă aducă înapoi statul cu forţa.

Pedepsele pe care eu le am nu îmi dau posibilitatea executării în libertate în Italia, pentru că Italia permite doar pentru pedepsele de până la 4 ani. (…) Nu e o variantă, nici nu-mi trecea prin cap. Eu am vrut să vin să-mi cresc copilul în ţara lui”, a declarat Elena Udrea.

Elena Udrea a fost condamnată la 8 ani de închisoare, iar fiica președintelui Traian Băsescu, Ioana, la 5 ani de închisoare, în primă instanță, în dosarul privind campania electorală din 2009.