Mircea Geoană, pe primul loc în preferințele românilor la alegerile prezidențiale. Cele patru situații posibile pentru turul doi

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, se află pe primul loc în topul intenţiilor de vot pentru alegerile prezidenţiale, vezi tot »

Mircea Geoană nu s-a mai abținut după ce a văzut o poză cu Mihai Tudose și Rareș Bogdan: Te pufnește râsul

Secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană a afirmat că a murit de râs după ce i-a arătat cineva o fotografie cu europarlamentarii vezi tot »

Geoană despre susținerea PSD – PNL la prezidențiale: Se poate și fără ei!

Secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană a afirmat reprezentanţii actualei coaliţii încearcă să blocheze jocul şi să spună “suntem noi şi fără vezi tot »

Care e candidatul cu cele mai mari șanse să le obțină votul românilor și cum sunt văzuți Geoană, Ciolacu și Ciucă

Cu șase luni înaintea alegerilor prezidențiale, ofertele partidelor pentru Cotroceni nu sunt atractive în afara activelor de partid, rezultă dintr-o vezi tot »

Dublă lovitură pentru Klaus Iohannis: Italia și Suedia îl susțin pe Mark Rutte ca viitor secretar general al NATO

Suedia şi Italia îl susţin pe premierul olandez Mark Rutte ca viitor secretar general al NATO, informează joi agenţiile internaţionale de presă. Prim-ministrul vezi tot »

 

Un ciclon polar lovește în plin România: cât va dura episodul de iarnă grea. Va fi un ger de crapă pietrele

ger-1024x641-1

Meteorologul Alina Șerban, de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a explicat faptul că un vortex polar lovește România, iar în primele zile ale acestei săptămâni vom avea parte de temperaturi extrem de scăzute. De asemenea, meteorologii au emis avertizare de ninsori pentru întreaga țară.

“Pare surprinzător după temperaturile pe care le-am înregistrat în ultimele zile, cu mult mai ridicate decât în mod normal pentru această dată, dar vom avea un episod autentic de iarnă.

Va fi unul de scurtă durată, dacă ne raportăm la ninsori și va fi mai intens pe jumătatea de est a teritoriului, pentru că această masă de aer polar va pătrunde treptat și va aborda la început zona Moldovei, astfel încât în jumătatea de nord a Moldovei temperaturile vor scădea semnificativ, iar precipitațiile vor fi mai ales sub formă de ninsoare în această seară, la noapte și mâine.

Se va depune strat de zăpadă undeva în jur a 10-15 centimetri și pe măsură ce această masă de aer va avansa, pe jumătatea de est a teritoriului, va determina pe de o parte depuneri de polei, pentru că se va asocia într-o primă fază cu precipitații în formă lichidă.

De asemenea, va determina și o scădere a valorilor termice în toate regiunile, iar precipitațiile care vor fi în celelalte regiuni, pentru că vor fi atât astăzi, cât și mâine, vor fi sub formă de ploaie astăzi, dar cu transformare mâine după-amiază, mâine noapte, mai ales în ninsoare, astfel încât vor mai fi depuneri de polei și în celelalte zone.

Mai mult decât atât, în jumătatea de est a teritoriului, fenomenele vor fi mai intense, pentru că și vântul va prezenta intensificări, cu rafale în general de 55-70 km/h, astfel încât acolo unde se va asocia cu ninsoarea, va determina viscol și vizibilitate redusă.

Vorbind de o scădere a valorilor termice, acestea vor deveni preponderent negative pe parcursul zilei de marți. Temperaturi maxime vor fi, foarte probabil de la -10 -9 grade în nordul Moldovei, la cel mult 0-1 grad în regiunile vestice.

Temperaturile minime vor fi negative în toată țara și vor caracteriza chiar o vreme geroasă în nordul, centrul și estul teritoriului, în mod deosebit în noaptea de luni spre marți, foarte probabil să coboare spre -18 -20 de grade în depresiuni.

Şi în zona Capitalei la fel, vorbim de o vreme în răcire semnificativă.

Dacă astăzi, chiar dacă vremea este închisă în Capitală, vom mai înregistra valori termice de 10-11 grade, acestea vor scădea treptat, astfel încât marți ne așteptăm în Capitală la o maximă ușor negativă, de -2 spre -1 grad, iar minima de marţi spre miercuri foarte probabil să coboare spre -10 grade la periferia Capitalei.

De asemenea, precipitațiile, astăzi în formă lichidă, se vor transforma pe parcursul zilei de mâine, atât cât vor mai apărea, în lapoviță și ninsoare și în zona Capitalei”, a spus meteorologul Alina Șerban, de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM), la Antena 3 CNN.