Anunț-bombă, în plin scandal. Fondul Proprietatea vinde acțiunile deținute la OMV-Petrom

Fondul Proprietatea anunță că își vinde toate acțiunile la OMV Petrom, potrivit unui document publicat la Bursa de Valori București vezi tot »

Gata, a început embargoul! Cum va supraviețui Europa fără țițeiul Moscovei?

Începând de luni se declanșează embargoul european asupra petrolului rusesc: importurile de țiței pe cale maritimă sunt interzise (nu cele vezi tot »

Scene hilare în Ministerul Energiei: Flancat de jandarmi, presă și funcționari, George Simion îi vorbește prin ușă lui Virgil Popescu

Liderul AUR, George Simion, a găsit luni biroul ministrului Energiei, Virgil Popescu, dar nu a reușit să intre în cabinet, vezi tot »

O serie de lideri PNL s-au opus categoric variantei PSD de creștere a pensiilor, în ședința conducerii liberale desfășurată miercuri vezi tot »

Mircea Geoană: NATO a ridicat nivelul de vigilență pe întreg flancul estic, inclusiv în România

Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, a făcut joi, 16 noiembrie, o declaraţie de presă referitoare la  explzia din vezi tot »

 

Zelenski cere NATO să lanseze lovituri ‘preventive’ împotriva Rusiei, în loc să ‘aștepte loviturile nucleare ale Rusiei’

UKRAINE-RUSSIA-CONFLICT

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că NATO ar trebui să lanseze lovituri „preventive” împotriva Rusiei, în loc să „aștepte loviturile nucleare ale Rusiei”.

„Ce ar trebui să facă NATO? Eliminarea posibilității ca Rusia să folosească arme nucleare…. Lovituri preventive, astfel încât să știe ce li se va întâmpla dacă le folosesc. Nu invers – așteptând loviturile nucleare ale Rusiei pentru ca apoi să poată spune: “Ah, sunteți așa, ei bine, iată că ne-o țineți departe de noi! Reconsiderați utilizarea presiunii acestora. Iată ce ar trebui să facă NATO: să-și reconsidere utilizarea”, a declarat Zelenski într-un discurs la Institutul Lowy din Australia, pe care l-a susținut prin legătură video, potrivit Ukrinform.

După cum s-a relatat, președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, amenință în mod regulat că va folosi arme nucleare împotriva Ucrainei. După ultimele amenințări nucleare ale dictatorului rus, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că nu consideră că este vorba de o „cacealma” și că ia în serios amenințările nucleare ale Rusiei.

În septembrie, președintele rus Vladimir Putin a declarat într-un discurs adresat rușilor că Occidentul a depășit orice limită în politicile sale antirusești și că amenință constant Rusia. În cuvintele sale, Occidentul a recurs la șantaj nuclear și la utilizarea armelor de distrugere în masă împotriva Rusiei.

Scenariile în care Rusia poate folosi teoretic armele nucleare sunt prezentate în doctrina militară rusă și în Fundamentele politicii de stat în domeniul descurajării nucleare. Potrivit documentelor, acest lucru este posibil în cazul unei agresiuni împotriva Rusiei sau a aliaților săi cu arme de distrugere în masă, sau al unei agresiuni cu arme convenționale, atunci când existența statului însuși este amenințată.