Mircea Geoană, despre o posibilă candidatură la prezidențiale: ”Sunt tot mai aproape de o decizie”

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, a declarat, marți, că este ”tot mai aproape de o decizie” în legătură vezi tot »

Gabriela Firea îi transmite un mesaj ferm lui Marcel Ciolacu, în cazul unui eșec în alegeri: ‘Tragi la răspundere pe mama sau pe tata?’

Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, a fost întrebată dacă o să răspundă în cazul unui eșec la alegerile vezi tot »

Ce ne așteaptă după anul electoral: Guvernul pregătește taxele pentru anul viitor

Românii care au case și terenuri vor plăti mai mulți bani. Executivul așteaptă ca Banca Mondială sa stabilească pragul de la care vezi tot »

S-au despărțit după 28 de ani! ‘Mama la copii’ l-a prins cu pofta inimii!

Vali Vijelie și soția lui Carmen Rusu s-au despărțit! Partenera de viață i-a stat alături 28 de ani spune că nu mai e vezi tot »

Israelul a luat o decizie în privința Iranului: Ce tip de răspuns promite Netanyahu

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat, în cadrul unei întâlniri private cu miniştri din partidul său Likud, că atacul cu rachete al Iranului trebuie vezi tot »

 

Geoană: Sunt convins că și generațiile viitoare vor duce cu mândrie steagul românesc la sediul NATO din Bruxelles

geoana-1000x600

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a transmis, marți, un mesaj, cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la ceremonia arborării drapelului național la sediul NATO, subliniind că țara noastră este respectată și că este convins că și generațiile viitoare vor duce, cu mândrie, steagul românesc la sediul din Bruxelles al Alianţei Nord-Atlantice.

Da, România este astăzi în siguranță, în cadrul celei mai puternice alianțe din istoria umanității! Iar românii trebuie să știe că aici, la NATO, inclusiv prin poziția pe care o ocup eu, la vârful Alianței, țara noastră este respectată, este influentă, iar vocea noastră contează și este ascultată. La 20 de ani de la aderarea României la NATO, sunt convins că și generațiile viitoare vor continua să ducă mai departe, cu mândrie, steagul românesc, aici, la sediul NATO din Bruxelles”, a transmis, marți, Secretarul general adjunct al NATO, în cadrul unei postări pe pagina sa de Facebook.

Mircea Geoană a comparat aderarea României la NATO cu Marea Unire și menționează că, în ciuda situațiilor tensionate la nivel global, țara noastră „este astăzi sigură”.

Acum 20 de ani, ca ministru de externe al României, am avut imensa onoare să particip la ridicarea drapelului ţării mele ca nou membru al Alianţei Nord-Atlantice. Momentul aderării noastre la NATO poate fi considerat un moment comparabil cu cel al Marii Uniri. A reprezentat momentul revenirii noastre în Occident, a deschis uşa către aderarea la Uniunea Europeană şi visul înaintaşilor noştri de a vedea ţara noastră unită, sigură, independentă, revenind în matca noastră occidentală, se îndeplinea. Moment pe care îl sărbătorim, 20 de ani, o generație, cu război la granițele României, cu tensiune în Orientul Mijlociu, cu tensiuni la nivel global, cu multe, multe provocări. Dar România este astăzi sigură, în cadrul celei mai puternice alianţe din istoria umanităţii”, a afirmat secretarul general adjunct al NATO.